Külföld

A New York-i lövöldözés túlélője: pont a merénylő mellé ültem le a metrón

Dévai LászlóDévai László

2022. április 13. 13:27

Őt is eltalálta egy lövedék, de szerencsére nem esett komoly baja.

Hourari Benkada kedd reggel a metrón pont amellett a férfi mellett ült, aki percekkel később füstbombákat dobott el egy metrószerelvényen, majd tüzet nyitott az utasokra. A 27 éves férfi a CNN-nek adott interjút, Benkada elmondta, hogy nagy valószínűséggel soha nem fog metróra szállni.

A férfi elmondta, hogy ügyet sem vetett rá, amikor leült mellé a feltételezett támadó, az arcát sem látta igazán.

A New York-i rendőrség egyébként továbbra is keresi az elkövetőt, valamint továbbra is próbálják felkutatni azt a wisconsini és philadelphiai lakcímmel is rendelkező férfit, aki azt a furgont bérelte, aminek a kulcsát megtalálták a helyszínen.

Az elkövető Benkada szeme láttára dobta el az első füstbombát, majd másodpercekkel később, ahogy a szerelvény elhagyta az állomást, rögtön tüzelni is kezdett.

Az interjú során látszi Benkadán, hogy még az események hatása alatt áll.

Csak fekete füstöt láttunk, miután felrobbant a füstbomba, aztán csak a lövéseket hallottuk. Nagyjából tíz lövés dördült el egymás után. Ez volt a leghangosabb dolog, amit valaha életemben halottam.

– mondta a megrendült túlélő.

Benkada saját elmondása szerint szeretett volna segíteni egy terhes nőnek, hogy nehogy a menekülők eltapossák, de akkor érezte, hogy az egyik lövedék eltalálta a térdét.

Olyan sokk érte, hogy a fájdalmat csak később kezdtem el érezni.

– emlékezett vissza a merénylet túlélője, akinek a térdhajlatát érte a találat, a térdkalácsát pedig csak súrolta a lövés. A férfi arra számít, hogy most hónapokig mankóval fog járni, de örül neki, hogy egyáltalán életben van.

Nyitókép: The Washington Post / Getty Images

#Külföld#new york#lövöldözés#merénylet#hourari benkada

Címlapról ajánljuk