Külföld

Öt magzatot találtak egy washingtoni abortuszellenes aktivista otthonában

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 1. 8:59

Öt magzatot találtak a rendőrök a 28 éves nő lakásában, aki ellen azért indult kezdetben eljárás, mert társaival hozzáláncolták magukat egy meddőségi klinika bejáratához.

A washingtoni rendőrség megdöbbentő felfedezést tett, miután csütörtökön házkutatást tartottak Lauren Handy, abortuszellenes aktivista lakásában, írja a New York Post a WUSA9 tudósítása alapján.

Lauren Handy, a Haladó Abortuszellenes Felkelés nevű abortuszellenes csoport 28 éves vezetője egyike volt annak a kilenc embernek, akik gyakorlatilag megszállták egy családtervezési, meddőségi egészségügyi központ bejáratát, hozzáláncolták magukat a székekhez, akadályozva a klinikára való bejutást.

Lauren Handy egy 2015-ös abortuszellenes akciója a washingtoni Capitoliumban – Fotó: Tom Williams/CQ Roll Call via Getty Images

Az abortuszellenes aktivisták ellen szerdán emeltek vádat, és a rendőrség ezt követően szállt ki Lauren Handy washingtoni lakásához, mert bejelentést kaptak arról, hogy a nő biológiailag veszélyes anyagokat tárol otthon. A házkutatás után a rendőrök azt közölték, hogy öt magzatot találtak a lakásban.

A házkutatásnál jelen lévő Handy azt mondta az újságíróknak, hogy már számított a razziára, és hogy „az emberek ki fognak akadni, amikor meghallják”, hogy mi van a hűtőtáskákban.


A rendőrség szerint a hűtőtáskákban tárolt magzatok legális terhesség-megszakítások eredményei voltak. Ashan M. Benedict rendőrfőnök azt közölte, hogy alapvetően nem történt bűncselekmény, azt azonban külön eljárásban vizsgálják, hogyan jutott Handy a magzatokhoz.

Lauren Handy Facebook oldalán pénteken megosztott közlemény szerint a Haladó Abortuszellenes Felkelés kedden sajtótájékoztatót tart az ügyben. A csoport álláspontja szerint a Handy lakásán tárolt magzatok késői terhességmegszakítás, azaz bűncselekmény áldozatai, az aktivisták a maradványoknak névadó ceremóniát és temetést terveztek. A közlemény szerint az aktivisták birtokában további magzatok is vannak.

Nyitókép: Lauren Handy egy 2015-ös abortuszellenes akciója a washingtoni Capitoliumban – Fotó: Tom Williams/CQ Roll Call via Getty Images

#Külföld#abortusz#abortuszellenes#aktivista

Címlapról ajánljuk