Külföld

Egy brit apa kamu traffipaxot állított fel, hogy megvédje a szomszédságot a gyorshajtóktól

Dévai LászlóDévai László

2022. április 1. 15:23

Furfangos módon azt is megoldotta, hogy ebből ne legyen gondja.

Rob Adcock úgy döntött, hogy kreatív módon próbálja megakadályozni, hogy a staffordshire-i házuk környékén ne legyen annyi gyorshajtás – írja a Sun. A gyerekes apuka egy kamu traffipaxot telepített a lakásukhoz, ami miatt az autósok rendszeresen lelassítanak, nehogy sebességtúllépés miatt kapjanak büntetést.

Rob a vicces, de sokak szerint hasznos tréfáját a TikTok-on dokumentálta.

Rob elmondta, hogy az egyik gyorshajtó egyszer a kertjükben landolt, azóta pedig nem szívesen engedték a gyerekeiknek, hogy a környéken játszanak. A férfi elmondása szerint nemcsak nekik gyűlik meg a bajuk a száguldozókkal, hanem a szomszédoknak is.

Hogy ne kerüljön összetűzésbe a törvénnyel, Rob a „speed camera” vagyis „sebességmérő kamera” szavak elé kicsi betűvel azt is kiírta, hogy „This is not”, ami annyit tesz, „ez nem”. A potenciális gyorshajtók így azt hiszik, hogy mérik őket, de az apró betűs résznek köszönhetően Robot nem büntethetik meg megtévesztés miatt. 

A Staffordshire-i rendőrség szóvivője szerint az apa kamu furgonja nem sért törvényt, eddig nem is érkezett hozzájuk ezzel kapcsolatos bejelentés.

A hatóságok ugyanakkor fel fogják venni a kapcsolatot a férfival, hogy elmondja nekik is az aggályait, hátha tudnak rajta segíteni, hiszen nekik az a céljuk, hogy a környéket biztonságosabbá tegyék.

#Külföld#rob adcock#traffipax#sebesség#biztonság#gyorshajtás

Címlapról ajánljuk