Külföld

Etiópiában egyenruhás katonák élve égettek el embereket

Dévai LászlóDévai László

2022. március 16. 16:55

A kormány azt ígérte, határozottan fel fognak lépni a félkatonai szervezetek ellen.

A helyi közösségi médiában elkezdett terjedni egy videó, amelyen egyenruhába öltözött katonák civileket égetnek halálra Az etióp kormány a felvételek kapcsán közölte: fel fognak lépni az elkövetők ellen és mindent megtesznek azért, hogy garantálják az állampolgáraik biztonságát.

Az etióp vezetés azonosította a barbár incidens helyszínét is, az ország nyugati részén, Benishangul-Gumuz régióban támadtak ártatlan civilekre. A környéken az elmúlt években megszaporodtak az etnikai tisztogatások, ezekben támadásokban rendre civilek százai vesztették életüket.

Az etióp kormány nem közölte, hogy pontosan kik és mikor követték el a támadást, de azt megígérték, hogy származástól, vallási hovatartozástól függetlenül mindenkit meg fognak büntetni, aki képes volt elkövetni ilyen durva és embertelen cselekedetet.

A nagy nyugati híroldalak, mint például a Reusters sem tudta ellenőrizni a videó hitelességét, de az biztos, hogy a támadók etióp katonai egyenruhát és egyéb regionális biztonsági erők ruháit viselték.

Sem Getnet Adane, az etióp hadsereg ezredese, sem Legesse Tulu, kormányszóvivő nem válaszolt a nyugati sajtó videóval kapcsolatos megkereséseire – írja a CNN.

Nyitókép: Illusztráció / Anadolu Agency / Getty Images

#Külföld#etiópia#katonaság#egyenruha#gyilkosság

Címlapról ajánljuk