Külföld

Putyin szóvivője: Az USA és az EU tehet az ukrán civilek haláláról

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 14. 14:46

Peszkov szerint azzal érik el ezt a nyugatiak, hogy azt állítják: az invázió nem pontosan Putyin tervei szerint halad.

Az USA és az EU provokálja Oroszországot arra, hogy rárontsanak a városokra, állította Dmitrij Peszkov orosz kormányszóvivő az állami médiában. Szerinte azzal érik el ezt a nyugatiak, hogy azt állítják: az invázió nem pontosan Putyin tervei szerint halad.

A Reuters szerint arról is beszélt, hogy már a jugoszláv háborúban, valamint a Közel-Keleten kiderült, hogy az USA-nak nem számítanak az emberéletek. Tagadta, hogy Kínától kértek volna katonai segítséget az invázióhoz.

Peszkov az MTI szerint arról is beszélt a sajtónak: A védelmi minisztérium, miközben maximális biztonságot biztosít a civilek számára, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy teljes mértékben ellenőrzése alá vonja a nagy, lakott településeket, amelyeket most gyakorlatilag körbezártak, kivéve a humanitárius evakuálásra használt területeket.

Szerinte az orosz fegyveres erők korszerű, nagypontosságú fegyvereket alkalmaznak, kizárólag a hadsereg és az információs infrastruktúra létesítményeit találják el..

Hozzátette, hogy az orosz vezetésnek az ukrajnai „különleges hadműveletre” vonatkozó összes terve „az előre jóváhagyott időkereten belül, teljes egészében meg fog valósulni”.

Nyitókép: Sefa Karacan / Anadolu Agency via Getty Images

#Külföld#dmitrij peszkov#orosz-ukrán háború#putyin#usa#eu#civil#halál

Címlapról ajánljuk