Külföld

Orosz csapatok szétlőtték a Coca-Cola Kijev közelében lévő üzemét

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. március 11. 9:17

A támadásban súlyosan megrongálódott az üzem kombinált erőműve, a fotók tanúsága szerint más berendezésekben is komoly kár keletkezett.

Az orosz hadsereg a kijevi régióban található Coca-Cola palackozóüzemet támadta pénteken, jelentette az Unian ukrán hírügynökség. Az üzem részben megsemmisült, és a berendezésekben kár keletkezett. Sérültekről, halálos áldozatokról egyelőre nincs hír.

A történtekről Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója így számolt be a Telegramon:

Brovarszki kerület, Velikoj Gymerka közelében. A megszállók nácimentesítették a Coca-Cola üzemet.

Gerascsenko tájékoztatása szerint a támadásban súlyosan megrongálódott az üzem kombinált, hő- és elektromos energiát előállító erőműve, a fotók tanúsága szerint más berendezésekben is komoly kár keletkezett. 

A cég egyébként még a háború első napján leállította munkát és evakuálta az alkalmazottakat. A Coca-Cola ezen a héten, szerdán jelentette be – a Pepsi, a Starbucks, a McDonalds társaságában –, hogy az Oroszország elleni nemzetközi szankciók részeként ők is felfüggesztik működésüket az orosz piacon.

Amint arról az Unian korábban beszámolt, az orosz katonaság a Szumi régióban található Trostyanec elektrotechnikai gyárát is támadta pár nappal ezelőtt, abban az akcióban három ember meghalt, köztük egy tinédzser.

Nyitókép: Anton Gerascsenko/Unian 

#Külföld#orosz-ukrán háború#kijev#orosz hadsereg#ostrom#coca-cola#üzem

Címlapról ajánljuk