Külföld

Jim Justice kormányzó Bette Midlernek: Csókolja meg a kutyám csúnyáját!

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 30. 18:33

Élő adásban mutatta fel kutyája hátsóját Nyugat-Virginia kormányzója, aki azon húzta fel magát, hogy a színésznő tavaly decemberben leszólta az állam lakóit.

Jim Justice, Nyugat-Virginia kormányzója meglehetősen bizarr formáját választotta, hogy reagáljon Bette Midler egy tavaly decemberi tweetjére, amiben az színész-énekesnő szegénynek, írástudatlannak és leépültnek nevezte az államot, írja az Associated Press hírügynökség. Bette Midler 2021. december 20-án azért fakadt ki Twitteren, mert Joe Manchin Nyugat-Virginia demokratapárti szenátora kisiklatta Joe Biden elnök kétezer milliárd dolláros költségvetési törvénycsomagját (Build Back Better Act). Bette Midler azt írta, hogy Joe Manchin

Azt akarja, hogy mindannyian olyanok legyünk, mint az ő állama, Nyugat-Virginia. Szegény, írástudatlan és leépült.

A 70 éves republikánus kormányzó csütörtök este beszédet tartott az állam helyzetéről a nyugat-virginiai képviselőházban. Az élőben közvetített, több mint egy órás felszólalásban Jim Justice hosszan méltatta az állam eredményeit, köztük két nemrég bejelentett gazdaságfejlesztési projektet is.

Túl sokan kételkedtek bennünk. Soha nem hittek Nyugat-Virginiában. Világ összes rossz viccét elmondták rólunk

– mondta többek között a kormányzó, a képviselőház galériáján ülő törvényhozóknak, az állami legfelsőbb bíróság bíráinak, és egyéb meghívott vendégeknek. Majd beszéde zárószavaként kisebb meglepetésre magához vette a pultra Babydog nevű nőstény angol bulldogját, felemelte a kissé fészkelődő kutyát és felmutatta annak hátsóját a kameráknak és a tömegnek:

Babydog azt üzeni Bette Midlernek és mindazoknak, akik vele vannak: Csókold meg a csúnyámat

– mondta Justice mosolyogva, miközben többen állva tapsolták meg.

Nem mindenkit szórakoztatott Justice. Egy tweetben a nyugat-virginiai demokrata Shawn Fluharty a kormányzó lépését „kínosnak és a hivatalához méltatlannak” nevezte.


Az obszcén üzenetre Bette Midler egy meg nem nevezett forrásból származó, az államokat rangsoroló tweetben reagált, amely szerint Nyugat-Virginia az egészségügyi ellátás, az oktatás és a gazdaság terén az utolsók között áll. Midler szerint Jim Justice-nél még a saját kutyája segge is jobb kormányzó lenne.

#Külföld#egyesült államok#nyugat-virginia#bette midler#jim justice#obszcén#bulldog

Címlapról ajánljuk