Külföld

Kiderült, mikor fogják kivégezni a világ legidősebb halálraítéltjét

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 7. 14:23

A texasi férfit még 1991-ben ítélték el, ennyi időbe telt, amíg kitűzték a kivégzés időpontját.

Április 21-én fogják kivégezni a 77 éves Carl Wayne Buntiont, aki a világ legidősebb halálraítéltje. A férfire 1991-ben szabták ki a büntetést egy texasi rendőr meggyilkolása miatt.

Buntion egy autóban utazott, amit James Irby rendőr félreállított 1990. június 27-én. Míg a rendőr a sofőrrel beszélt, ő kiszállt a kocsiból, és közvetlen közelről fejbe lőtte Irby-t. Ezután még két lövést adott le rá, majd futva elmenekült a helyszínről, írja a 24.hu az ABC alapján.

A helyszínre érkező erősítésre aztán még több lövést adott le, mielőtt egy épületbe menekült, ahol elfogták. Ezelőtt már tizenháromszor ítélték el különböző bűntettek miatt.

Halálos ítéletét 2009-ben visszavonták nehéz gyerekkorára hivatkozva, aztán 2012-ben ismét halálra ítélték. Tavaly októberben fellebbeztek az ügyvédei, ám most a legfelsőbb bíróság elutasította ezt.

Buntion az évek alatt semmi megbánást nem tanúsított tettéért, a börtönben pedig a neonáci Árja Testvériség banda tagja lett. A rendőr özvegye, Maura Irby korábban azt mondta, hogy mindenképp ott akar lenni a méreginjekciós kivégzésen. Hozzátette:

Nővér vagyok, ha kell, én szúrom be a karjába a tűt.

Nyitókép: ABC News

#Külföld#carl wayne buntion#halálraítélt#kivégzés#legöregebb#texas#houston#gyilkosság#rendőr

Címlapról ajánljuk