Külföld

Törölte a Twitter a konzervatív amerikai politikust, aki covid-konteókról és „zsidó űrlézerekről” posztolt

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 3. 5:54

Többször is megszegte a Twitter közösségi szabályzatát.

Eddig négyszer függesztették fel a republikánus Marjorie Taylor Greene fiókját, most pedig véglegesen törölte azt a Twitter. Az amerikai kongresszusi képviselő a koronavírusról és az oltásról osztott meg álhíreket. Most állítja: a tiltás azt bizonyítja, hogy a közösségi médiaóriás „Amerika ellensége”.

Greene még szombaton posztolta, hogy az USA-ban „elképesztően magas a covid-vakcinák miatt meghaltak száma”. A BBC-nek azt nyilatkozta a Twitter szóvivője, hogy a Trump-támogató politikus ezzel elhasználta az utolsó megengedett „kihágását” is, amit engedélyez a platform, mielőtt véglegesen letilt egy fiókot.

Az eggyel korábbi kihágása az volt, amikor augusztusban azt állította, hogy az oltások „kudarcot vallanak”, és arra biztatta a törvényhozókat, hogy ne engedélyezzenek új vakcinákat. 

A politikus 2018-ban azzal került be a hírekbe, hogy arról írt: lehet, hogy a kaliforniai erdőtüzeket szándékosan gyújtották egy olyan „űrlézerrel”, amit a Rotschild-család finanszírozott. Ekkor lett felkapott keresőkifejezés Twitteren a „zsidó űrlézer”.

Nyitókép: SHAWN THEW / EPA

 

#Külföld#marjorie taylor greene#konteó#covid#űrlézer#twitter#letiltás#usa

Címlapról ajánljuk