Külföld

A saját magáról írt regényéből valósíthatott meg egy jelenetet a denveri sorozatgyilkos

Mohos MátéMohos Máté

2021. december 29. 6:32

Lyndon McLeod korábban álnéven adhatott ki egy könyvtrilógiát, ami egy Lyndon MacLeod nevű férfi gyilkosságairól szól.

Saját regényéből ültethetett át a valóságba egy jelenetet a 47 éves Lyndon McLeod, aki öt embert ölt meg hétfőn Denverben. A férfi még 2018-ban adta ki a Sanction-trilógiát, aminek egyik jelenetében a főszereplő, akit majdnem ugyanúgy hívnak, mint őt (Lyndon MacLeod), több embert lelő egy lakótömbben, írja a Fox News.

Ez kísértetiesen hasonló ahhoz, amit a Roman McClay írói álnéven alkotó férfi a valóságban művelt. A rendőrség szerint a férfi kifejezetten tetoválóművészeket vadászhatott le annál a tetoválószalonnál, aminek korábban tulajdonosa volt. Az öt áldozat közül háromnak is ez volt a munkája.

A férfi rasszista szitokszavakat is bőven tartalmazó, génmanipulációról szóló sci-fijét az Amazonon egy „800 oldalas alt-rightos kirohanásnak” és „hosszadalmas időpazarlásnak” nevezték az értékelők, de pozitív kritikái is vannak. Ezekben többek között így írnak róla: „túl veszélyes az átlagos elmének”, „mazochista öröm”, illetve „egy generáció könyve”.

McLeodról korábban is tudtak a hatóságok erőszakos kirohanásai miatt. A férfit a rendőrök lelőtték. Előtte egy egyenruhást is megsebesített, aki egyelőre úgy néz ki, túléli a lövést. 

Nyitókép: Lyndon McLeod / Instagram

#Külföld#lyndon mcleod#alt-right#regény#amazon#sorozatgyilkos#denver

Címlapról ajánljuk