Keresztanyu

Pogány Judit egy különleges barát miatt mondott igent a Keresztanyura

rtl.hurtl.hu

2022. március 17. 14:37

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő ritkán szerepel televíziós produkciókban, az utóbbi időszakban viszont A Tanárban és a Keresztanyuban is meglepte a nézőket. Interjúnkban elárulta, mi vonzotta annyira Abigél szerepében, és a napi forgatások kihívásairól is mesélt. 

Már nagyon régóta fűzi szoros barátság a Keresztanyut alakító Molnár Piroskához. Milyen volt újra együtt játszani vele?

Ez már minimum egy 40-50 éves házasságnak felel meg. Napi kapcsolatban vagyunk és tényleg mindent tudunk egymásról. Arról nem is beszélve, hogy több mint 13 éve játszunk együtt az Örkény István Színházban. Ez egy folyamatos együttlét, folyamatos együtt játszás, emiatt minden rezdüléséről tudunk a másiknak. Éppen ezért olyan volt újra együtt játszani vele a Keresztanyuban, mintha mindig együtt lettünk volna.

 

Milyen volt egy napi sorozat részesévé válni? Hogy telt a forgatás?

Összesen öt napot forgattam, ezért nem éreztem azt a fajta megterhelést, inkább csak azt, hogy a nagyon sok színházi munkám és az éjszakázások mellett nem volt könnyű 5:40-kor felkelni, hogy elinduljak a forgatásra. Azt el sem tudtam képzelni, hogy bírják a többiek, akik minden áldott nap hajnalban kezdik a munkát. 

Piroska például csodálatos, a teherbírása egészen egyedülálló. Ő este is elég sokat játszik, és még a Keresztanyuban is szinte minden részben szerepel. 

Olyan helyes, becsületes és teherbíró a stáb is. Tisztelettel nézem, ahogy helytállnak és dolgoznak, pláne ezzel a pandémiával együtt. Ez egy folyamatos stressz, egy folyamatos koncentrációt igénylő készenléti állapot.

 

A nézőknek már a sorozat korábbi részeiből is ismerős lehetett, hiszen a Makkosszállási Madonna az ön hangján szólalt meg. Mit gondolt, amikor felkérték, hogy szerepeljen is a sorozatban?

Érdekes volt, mert amikor a hangfelvételre felkértek, azt hittem, hogy ez a munka és kész. Utána egyszer csak felhívtak, hogy a történet szerint a Makkosszállási Madonna egy létező személy, aki meg is jelenik a sorozatban, méghozzá Róza mama gyerekkori legjobb barátnőjeként. Mivel akkor már be volt forgatva a hangom, nem volt kérdés, hogy vállalom, Piroska miatt pedig egyébként is vállaltam volna.

Mik Abigél legfőbb tulajdonságai? Mennyire tudott azonosulni vele?

Amiben nem hasonlítunk, az az, hogy Abigél nagyon ad magára, én ezzel ennyit nem foglalkozom, viszont a jószándékával és a barátnője iránti szeretetével tudtam azonosulni, az nem okozott gondot. Temesvári Abigél elsősorban mint támasz jelenik meg Róza mama oldalán, segíti az ötleteit. És mikor találkozott Szemereki Bélával, akkor elindult egy magánéleti szimpátia is. Szacsvay Lászlóval már egymillió éve ismerjük egymást, volt egy egymásra találós hangulatú jelenetünk, ráadásul a búcsújelenetem is vele forgott.  

Ám Szemereki polgármester és Abigél búcsúja végül nem ér véget ennyivel, hiszen egy felkavaró titkot is megosztanak egymással.

 

 

#Keresztanyu#3. évad#pogány judit#abigél#róza mama#molnár piroska#szacsvay lászló#szemereki béla

Címlapról ajánljuk