Keresem a családom

Egy elveszett, és újra megtalált család története – Vörös Bence igaz története

rtl.hurtl.hu

2018. június 27. 22:45

Bence már kiskora óta tudja, hogy szülei örökbe fogadták őt, és a bátyát is. Egy csodálatos gyerekkort tudhat magáénak, de ahogy teltek az évek, úgy nőtt az űr a szívében.

Bence egy igen érzékeny, de nagyon magabiztos fiú. Fiatal kora ellenére keményen dolgozik a jászberényi porszívógyárban, és közben párjával szépítgetik a takaros kis házukat, amit nem is olyan régen vásároltak maguknak.

A fiatal fiú egyéves koráig csecsemőotthonban élt, ahonnan egy felcsúti család emelte őt ki. Örökbefogadó szüleinek már volt egy örökbefogadott fiuk, mellé kerestek testvért, és Bence kiválasztotta őket – így ő lett a család második gyermeke. Mivel ilyen korán szerető családba került a kisfiú, szerencsére nem szenvedett semmiben sem hiányt, szülei nagy szeretetben nevelték.

Mikor 18 éves lett Bence, anyukája odaadta neki az örökbefogadásról szóló dokumentumokat, amiből világosan kiderült, hogy van még négy testvére, és szülőanyja dorogi otthonukban hozta világra Tibit, ugyanis Bence eredetileg a Tibor nevet kapta.

A fiatal fiú sosem panaszkodott, hiszen csodálatos gyerekkora volt, amit szüleinek köszönhet. Mindezt azonban beárnyékolja, hogy apukájával több mint négy éve nem beszél, akkor egy csúnya összeveszés után fogta magát és elköltözött. Mivel a nyomozás nem indulhat el adatok nélkül, megkértük Bencét, vegyen erőt magán, és látogassunk el Felcsútra, és kérjük el a szüleitől a hivatalos papírokat.

Sírva borult egymás vállára Bence és anyukája, Aranka, alig akarták egymást elengedni, hiszen jó ideje csak telefonon beszélnek. Apukája nem akart a kameráink előtt szerepleni, de annyit elárulhatunk, hogy ő is könnyes szemmel fogadta örökbefogadott fiát.

Arankától megkaptuk a hivatalos iratokat, amelyben Bence édesanyja, Kovács Erzsébet adatai szerepeltek. Tehát az anya adatai alapján indult el a keresés, és egy családfakutató céget kértünk fel arra, hogy Dorogon és környékén találják meg Kovács Erzsébetet. A nyomozás sikeresnek bizonyult, egy dorogi lakótelepi címet kaptunk, ahol Bence anyai nagyszülei élnek.

Szép lassan egy családi dráma történései rajzolódtak ki: megtudtuk, hogy Bence szülőanyja már öt éve meghalt, hasnyálmirigy-daganatban, és nemcsak négy testvére van Bencének, hanem van egy kishúga is.

Zsuzsa, a nagyamama sírva mesélte, hogy bizony ő fogta először karjában Bencét, azaz Tibikét, de mivel - a tudta nélkül – a lánya, Erzsi lemondott a kisfiúról, azonnal elvitték, és már nem volt mit tenni. Hogy miért mondott le a fiatal nő a fiáról, az is kiderült: az élettársa úgy vélte, hogy Tibi nem az ő fia, és választás elé állította Erzsit, vagy a csecsemő megy, vagy ő, de akkor a többi gyerekét is elveszthette volna. Később megbánta ugyan Erzsébet, hogy idő előtt lemondott fiáról, de már nem lehetett visszacsinálni a dolgokat.

Mivel elég sok testvére van Bencének, gyorsan elmesélte Zsuzsa, hogy a lányának az első házasságából született két gyermeke, Erzsi és Joci, és a későbbi élettársától született Béla és Karcsi. Ezután jött a világra történetünk hőse, Tibi. Újabb hat év múlva még egy testvér szülelett, a kis Alexandra.

A nagyszülők sosem felejtették el „elveszett” unokájukat, és a hír hallatán, hogy Tibike keresi őket, határtalan boldogság és izgalom lett úrrá rajtuk.

A találkozáson mindenki ott volt, aki csak lehetett, talán ez is segített Bencének elviselnie, hogy szülőanyja már nem él.

Egymás nyakába borult nagymama és unokája, és a kezdeti félénkséget gyorsan átvette az egymás iránt érzett kíváncsiság és szeretett. Bence mai napig tartja az „új” családjával a kapcsolatot, sőt az ünnepeken is összejárnak.

Bence elveszített ugyan valakit, de egy hatalmas és csodálatos családot kapott a sorstól.

A teljes történetet ITT TUDOD visszanézni!

Címlapról ajánljuk