Időjárás

Gáspár Beáék kertjét elöntötte az ár, a házba még nem tört be

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 9. 15:37

Gáspár Beáék házának kertjébe a hatalmas felhőszakadás után betört a megáradt Nógrádmegyeri patak zavaros vize. 

24 órán belül eltűnő Instagram-sztoriban számolt be Gáspár Bea arról, hogy házuk kertjébe betört az mellettük folyó patak vize, vette észre a 24.hu. A Nógrádmegyeri patak a hatalmas felhőszakadások következtében áradt meg, és bár korábban épp csak csordogált a meder alján a a víz, most a part teljes magasságában zúdult le a zavaros víz.

„Patak a házunk mellett! Szuper!” – írta Gáspár Győző showman felesége az első videóhoz, amiben megmutatta, hogy mekkorára duzzadt a sáros áradat a házuk melletti patak medrében. 

Az áradást Gáspár Bea egy második videóban is megmutatta, majd a harmadik snittet már a saját kertjükben készítette, körbemutogatva, hogy a patak vize kis mértékben elöntötte a kertjüket is.

Szerencsére csak a hátsó kert áll szennyvíz alatt. Eddig még nem jött be a házba a szennyvíz a patakból

– írta a videóhoz Gáspár Bea.

Lehet hogy túlzónak hangzik szennyvíznek nevezni a megáradt patak vizét, de igazából van igazság abban, amit Gáspár Bea írt. Nagy esőzések után a megáradt folyóvizek gyakran kimossák a szennyvízhálózat csatornáit, aknáit, magukkal viszik az emésztők tartalmát, az állattartó telepek trágyáját, illetve szemétlerakók bomló hulladékait. 

Tehát az áradó patakok, folyók vize az esetek többségében nem pusztán esővízzel keveredik, hanem egészségre ártalmas szennyező anyagokkal is. Szakemberek éppen ezért szoktak figyelmeztetni arra, hogy áradások idején lehetőleg senki ne fürödjön a megáradt vizekben, mert súlyos fertőzésveszélynek teszi ki magát ezzel.

Nyitókép (illusztráció): felhőszakadás után hömpölygő vízátfolyás a Mátrában – Fotó: RTL

#Időjárás#felhőszakadás#gáspár bea#eső#gáspár győző#áradás#patak#nógrádmegyer

Címlapról ajánljuk