Halak záporoztak az égből egy kis ausztráliai faluban – videón a megdöbbentő jelenségA Tanami-sivatag északi peremén fekvő Lajamanuban nem először fordult már elő a ritka természeti jelenség.
Időjárás

Halak záporoztak az égből egy kis ausztráliai faluban – videón a megdöbbentő jelenség

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 18. 10:21

A Tanami-sivatag északi peremén fekvő Lajamanuban nem először fordult már elő a ritka természeti jelenség.

Haleső esett februárban egy kis ausztráliai faluban, írja az Időkép az ABC News tudósítása alapján. A Katherine-től 560 kilométerre délnyugatra, a Tanami-sivatag északi peremén fekvő Lajamanura február közepén csapott le egy nyári vihar.

A helybéliek arról számoltak be, hogy a felhőszakadással viszonylag nagy, 10-15 centis halak is hullottak az égből. A halak még életben voltak, amikor az utakra, háztetőkre hullottak. Néhány hal még napokig tovább is élt az eső után megmaradt pocsolyákban.

 

Nem ez volt egyébként az első alkalom, hogy Lajamanuban haleső esett: 2010-ben, 2004-ben és 1974-ben is történt hasonló ritka természeti jelenség.

Az időjárás-szakértők úgy vélik, hogy az ehhez hasonló eseményeket erős felfelé irányuló légáramlások, például tornádók okozhatják, amelyek vizet és halakat, békákat szívnak fel a folyókból, és akár több száz kilométerrel odébb dobják le őket.

Nyitókép: Kennedy TV / Telegram

#Időjárás#ausztrália#haleső#vihar#felhőszakadás

Címlapról ajánljuk