Időjárás

Borzalmas idővel számoljon, aki locsolkodni indul hétfőn

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 18. 9:27

A csípős reggel után szélviharos idő, záporok, hó- és jégdara várható, az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki.

A vasárnapihoz képest hétfőn több gomolyfelhő képződik, amelyek időszakosan össze is állhatnak, hosszabb időre eltakarva a napot, a hideg reggel után délután 10 fok köré melegszik fel a levegő, közölte hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint hétfőn elszórtan zápor, hódarazápor, a hegyekben hózápor alakulhat ki. Élénk lesz az északkeleti szél, az Alpokalján erős széllökésekkel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a keleti és a középső országrészre: itt akár zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez viharos közeli (akár 60 km/órás) széllökés és jégdarazápor is társulhat.

Már vasárnap is a megszokottnál hűvösebb idő volt, egész pontosan 12,5 fok volt az országos átlag, amely 4,5 fokkal hidegebb a megszokottnál. Hétfő hajnalra aztán nagy területen 0 fok alá süllyedt a hőmérséklet, a leghidegebbet Hajóson mérték (-4 fok). Az országos átlag egyébként 0,3 fok volt, amely 4,3 fokkal maradt el a szokásostól, közölte az OMSZ.

Nyitókép: autó halad a hóesésben a 61-es főúton, a Somogy megyei Kiskorpád közelében 2022. április 3-án – Fotó: Varga György/MTI 

 

#Időjárás#húsvét#fagy#hideg#zivatar#hóesés

Címlapról ajánljuk