Időjárás

Viharos szelek jönnek hétfőn – kiadták a veszélyjelzést

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 17. 5:54

Akár 90 km/órás széllökések is lehetnek.

Tovább erősödik a szél hétfőn napközben, figyelmeztet az OMSZ. Az ország délnyugati részének kivételével sokfelé viharos lökésekkel érkezik az északnyugati szél. Akár 65-90 km/órás lökések is várhatóak.

Ennél is erősebb lehet a légmozgás a Dunántúli- és az Északi-középhegységben. A Kisalföldön, és az Alföldön is erős szél várható. A késő esti órákban némileg csillapodik a szél, de még ilyenkor is lehetnek erős lökések.

Az ország több megyéjére is első fokozatú veszélyjelzést adtak ki a szél miatt. Győr-Moson-Sopron megyében lehet a legkeményebb a helyzet: itt kettes fokozatú figyelmeztetés van érvényben.

Kép: OMSZ

Hétfőn egyébként észak felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, csak kisebb körzetekben lehetnek szakadozások és rövid napos időszakok, határozottan csak estétől csökken a felhőzet északkelet felől. Délelőtt az északkeleti határ közelében gyenge havazás előfordulhat, majd délutántól az észak felől érkező csapadékzónából zápor, hózápor több helyen előfordulhat. Egyre nagyobb területen várható erős, majd viharos nyugati, északnyugati szél. A csúcshőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul. Késő estére -3 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Nyitókép: JuliaSchSch / Pixabay

#Időjárás#szél#riasztás#omsz#alföld#viharos

Címlapról ajánljuk