Hotel Margaret

A Hotel Margaret Instagram nyereményjáték részvételi- és játékszabályzata

rtl.hurtl.hu

2022. január 31. 14:21

 

Kérjük, hogy a szabályzatot figyelmesen olvassa el, és csak akkor vegyen részt a játékban, ha az itt leírtakkal egyetért!

 

1. A Játék szervezője

A nyereményjáték (a továbbiakban: „Játék”) szervezője: M-RTL Zrt. (székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29.; cégjegyzékszám: 01-10-043422; adószám: 12254392-2-44) (a továbbiakban: „Szervező”). A Játék lebonyolításával összefüggő, annak végrehajtásával kapcsolatos egyes feladatokat a Szervező által megbízott ügynökség, a Be Social Kft. (székhely: 1037 Budapest, Seregély utca 3-5.; cg. szám: 01-09-997245; adószám: 24239482-2-41) (továbbiakban: „Lebonyolító”) látja el.

2. Részvételi feltételek

2.1. A Játékban kizárólag magyarországi lakó- vagy tartózkodási hellyel, valamint a magyar hatóságok által kiállított érvényes személyazonosító igazolvánnyal, továbbá saját Instagram profillal (a továbbiakban: „Instagram profil”) rendelkező, 18. életévét betöltött magyar állampolgár, a 2.2. és 2.4. pontokban meghatározott személyek körébe nem eső, cselekvőképes természetes személy (a továbbiakban: „Játékos” vagy „Résztvevő”) vehet részt, aki a Játék 3. pontban írt időtartama alatt

(a) a Rajongói oldal (jelen játék esetében a Hotel Margaret Instagram oldal) felületén posztolt feladatot megoldja és a megjelölt, Hotel Margaret Instagram oldalnak privát üzenetben elküldi az általa gondolt helyes megoldást,

és

(b) elfogadja a jelen játékszabályzatban (a továbbiakban: „Játékszabályzat”), valamint az Instagram által előírt irányelvekben meghatározott valamennyi feltételt, és hozzájárul a pályázat feltöltésével a Szervező rendelkezésére bocsátott – az Instagram regisztráció során megadott – személyes adatainak (teljes név, Instagram felhasználónév) Játékkal összefüggő, a 7. és 9. pontokban írtak szerinti kezeléséhez

(a továbbiakban együtt: „Pályázat”).

2.2. A Játékból kizárásra kerülhetnek azok a Játékosok, akik Pályázata

● sérti más szerzői jogait,

● olyan elemeket tartalmaz, ami faji, nemzetiségi, vallási, világnézeti, nemi vagy politikai ellentéteket szít, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást vált ki,

● erőszakos és egyéb, a gyermekek fejlődését hátrányosan befolyásoló kijelentéseket tartalmaznak,

● pornográf, trágár, alpári, másokat lejárató tartalmú,

● a M-RTL Zrt. márkáira vonatkozó sértő kijelentéseket tartalmaz,

● a M-RTL Zrt. versenytársaira vonatkozó üzeneteket tartalmaznak,

● bátorít egészségre ártalmas anyagok használatára,

● tartalmaz burkolt vagy nyílt reklámot,

● tartalmaz bűncselekményre vagy szabálysértésre, illetve más jogszabálysértésre való felbujtást,

● tartalmaz jogosulatlan vagy tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény által tiltott módon megszerzett adatokat, vagy üzleti titkokat, szabadalmakat és védjegyeket, adatvédelmi törvénybe ütköző közléseket,

● sérti a természeti, történelmi tudományos, kulturális értékek megbecsülését, illetve nem ütközhet egyéb jogszabály rendelkezéseibe, nem sértheti az általánosan elfogadott erkölcsi normákat, valamint a jóízlést.

2.3. A beküldött Pályázat utólag szerkeszthető, módosítható, de ez befolyásolhatja a játékban való részvételt.

2.4. A Játékból ki vannak zárva az M-RTL Zrt., valamint a Be Social Kft. dolgozói és ezen Ptk. 8:1. § (1) bekezdés 1. pontja szerinti közeli hozzátartozói, valamint a Játék lebonyolításában részt vevő egyéb közvetlen közreműködők és azok közeli hozzátartozói.

2.5. A Játékosok az Instagramhoz való csatlakozás során rendelkezésre bocsátott adataik alapján kerülnek azonosításra (Instagram név, Instagram profilkép és Instagram felhasználónév). Az adatok esetleges változásaiból eredő, a Szervező érdekkörén kívül eső, technikai problémákért (különösen, de nem kizárólag: az adatok megváltozásáért, a profil törléséért stb.) a Szervezőt, illetve a megbízásából eljáró Lebonyolítót semmilyen felelősség nem terheli.

2.6. A Szervező a nem valós adatokat megadó résztvevőket automatikusan kizárja a Játékból.

2.7. A Szervező kizárólag azokat a Pályázatokat tekinti érvényesnek, amelyeket a Játékosok által regisztrált saját Instagram profilon keresztül regisztrálnak a Játékba. Amennyiben a Játékos nem saját maga által regisztrált Instagram profilt vesz igénybe, a Játékkal kapcsolatos, e-mail postafiók, Instagram profil használat jogosultságából fakadó vitákkal kapcsolatban Szervező, valamint Lebonyolító mindennemű felelősségét kizárja.

2.8. A Pályázat beküldésével a Játékos tudomásul veszi, hogy a Játék technikai infrastruktúrájának tartalma, teljesítménye, üzenet- és adatátviteli-, valamint válaszadási sebessége a kiszolgáló technológia függvénye, és ezáltal ezeket kedvezőtlenül befolyásolhatja olyan, a Szervezőn kívülálló tényező, mint például (de nem kizárólagosan) kapcsolati hiba, a szerver számítógépek teljesítménye, a hálózati leterheltség, a hálózati torlódás, a lefedettség, valamint a biztonságos hálózati kapcsolat fenntartása. A Szervező és a Lebonyolító az e bekezdésben írtakból fakadó mindennemű felelősséget kizár.

2.9. A Pályázatokat a Játékszabályzat feltételeinek teljesítése végett a Szervező megvizsgálhatja, és amennyiben azok, illetve az azt beküldő Játékos bármely okból nem felel meg a Játékszabályzat feltételeinek, úgy az érintett Játékost a Játékból kizárhatja.

2.10. A Játékból – a Szervező megítélése alapján – kizárásra kerülhetnek azok a Játékosok, akik a Játék szellemével ellentétesen egy természetes személy neve alatt csapatban, vagy tömegesen generált e-mail címekkel, Instagram profilokkal vagy nem létező személyeket tartalmazó Instagram profillal vesznek részt a Játékban, azzal a céllal, hogy a nyerési esélyeiket ezzel a megtévesztő magatartással megnöveljék. Ilyen Játékosoknak minősülnek például a sorsolásokon és egyéb nyereményjátékokon történő részvétel érdekében társult személyek, akik a nyeremények megszerzése érdekében összehangolják cselekményeiket és egy név alatt több személy teljesítményeit egyesítik, és ezzel megfosztják a nyerési esélyektől a tisztességesen játszani kívánó többi játékost. Ilyen személyeknek minősülnek továbbá, akik nem valós adatokkal, vagy nem valós Instagram profillal vesznek részt a Játékban, abból a célból, hogy tisztességtelenül növeljék a saját nyerési esélyeiket. A jelen pontban meghatározott, tisztességtelen magatartást tanúsító résztvevők vagy játékosok kötelesek megtéríteni minden olyan kárt, amelyet a Játékkal összefüggésben a Szervezőnek és/vagy Lebonyolítónak okoztak.

3. A Játék időtartama

A Játék 2022. január 31. – 2022. február 13. 23:59 között zajlik.

Sorsolás: 2022. február 14. napon

Eredményhirdetés: 2022. február 14. napon

4. A Játék menete, Nyertes Pályázatok, Nyeremények

4.1. A játékosoknak a Hotel Margaret Instagram oldal (https://www.instagram.com/hotelmargaretrtl/) képfolyamán elrejtett nyomokból megfejthető kérdésre kell helyesen válaszolniuk. A feltett kérdésre az oldalnak (https://www.instagram.com/hotelmargaretrtl/) küldött privát üzenetben, a 3. pontban megjelölt határidőig helyesen válaszolók vehetnek részt a 4.2 pontban írt sorsoláson. Egy Játékos csak 1 db Pályázattal vesz részt a sorsoláson. Amennyiben egy Játékos több, nem azonos tartalmú Pályázatot is beküld a játékba, az utolsóként beküldött Pályázatát tekintjük érvényesnek.

4.2. A Szervező az érvényes Pályázatot benyújtó Játékosok között 20 db nyertest és 10 db pótnyertest sorsol.  A sorsolás nem nyilvánosan a Lebonyolító székhelyén (cím: 1037 Budapest, Seregély utca 3-5.) zajlik. A tartaléknyertes az 5. pontban leírtak szerint minősül a Nyereményre jogosultnak, amennyiben a nyertes Pályázat bármely okból érvénytelen vagy a nyertes a Játékból a Pályázatával összefüggő egyéb okból kizárásra kerül.

4.3. Nyeremények:

• 5 db férfi póló

• 5 db női póló

• 5 db totebag

• 5 db törölköző

A Nyeremény módosításának a jogát a Szervező fenntartja magának.

4.4. A Nyeremény másra át nem ruházható, és készpénzre át nem váltható.

5. Nyertesek értesítése, nyeremény átadása

5.1. A Szervező a Játék eredményét a 3. pontban írt napon a Rajongói oldalon, az eredeti bejegyzés alatti komment formájában közzéteszi. A nyilvánosságra hozatal során a nyertes Pályázatot beküldő Játékos felhasználóneve jelenik meg, amelyhez valamennyi Játékos a Játékra történő jelentkezéssel kifejezetten hozzájárul. A nyertesekkel a Lebonyolító Instagram üzenetben (továbbiakban: „Értesítés”) veszi fel a kapcsolatot és egyezteti a Nyeremény átvételének részleteit. A nyertes Játékos köteles az Értesítést haladéktalanul, legkésőbb 5 munkanapon belül visszaigazolni a Rajongói oldalnak küldött Instagram üzenetben, melyben a nyeremény kipostázása céljából megadja:

● a teljes nevét,

● a lakcímét és a postai címét (ha eltér)

● és a telefonszámát.

5.2. Amennyiben a nyertes Játékos a kért adatokat megküldi, az értesítéstől számított 60 naptári napon belül postai úton kapja meg Nyereményét.

5.3. Amennyiben a nyertes Játékos az Értesítésre a jelen pontban meghatározott határidőn belül nem reagál, úgy a Nyereményre a továbbiakban nem jogosult, és a Szervező jogosult tartaléknyertest kijelölni, és részére a Nyereményt átadni.

5.4. A Szervező kizárja a Játékból azt a Játékost, aki részére a Nyereményt azért nem lehet kézbesíteni, vagy átadni, mert az Értesítés visszaigazolásában feltüntetett személyes adatok nem valósak, hiányosak vagy tévesek, vagy a Játékos egyéb okból nem felel meg a jelen szabályzatban leírt személyi feltételeknek. A Játékos téves adatszolgáltatásából eredően a Szervezőt és a Lebonyolítót semmilyen felelősség nem terheli.

6. Adózás, költségek

A Nyereményekhez kapcsolódó valamennyi közterhet a Szervező fizeti meg. Szervezőt a Nyeremények fentiek szerinti átadásán és adóvonzatuk kiegyenlítésén kívül további kötelezettség nem terheli.

7. Adatvédelem, Személyhez fűződő jogok

7.1. A jelen Játékszabályzatban írt adatszolgáltatás önkéntes. Azok, akik a Játékban részt vesznek, tudomásul veszik és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy

7.1.1. Szervező, mint adatkezelő, és Lebonyolító, mint adatfeldolgozó a rendelkezésre bocsátott személyes adataikat kizárólag a Játékkal összefüggésben, annak időtartama alatt, illetve azt követően a számviteli és adótörvényekben előírt kötelező időtartamig a 9. pontban írtak szerint kezelje; Játékban részt vevő a játékban való részvételével továbbá kijelenti, hogy megismerte és elfogadta a Szervező adatkezelési tájékoztatóját, ami a következő linken érhető el: https://rtl.hu/kviz-adatvedelem

Az érintett (Játékos) tudomásul veszi, hogy adatvédelmi szempontból hozzájárulásnak minősül bármely olyan nyilatkozat vagy cselekedet is, amely az adott összefüggésben az érintett hozzájárulását személyes adatainak tervezett kezeléséhez egyértelműen jelzi.

7.1.2. A Játékos írásos véleményét a Nyereményként kiküldött termékekről a Szervező és/vagy Lebonyolító a Szervező termékeinek és szolgáltatásainak ajánlásában, illetve hirdetéseiben minden további külön hozzájárulás és ellenszolgáltatás nélkül akár egészében, akár részleteiben felhasználja a személyiségi jogok maradéktalan betartása mellett; és

7.1.3. részvételükkel minden tekintetben, kifejezetten elfogadják a Játékszabályzat minden rendelkezését.

7.2. A Szervező szavatolja, hogy az adatkezelés mindenben a hatályos jogszabályi rendelkezések megtartásával történik.

7.3. Amennyiben a Játékos személyes adatainak törlését a Játék időtartama alatt kéri, úgy tudomásul veszi, hogy a Játékban való minden jogosultságát elveszti, és a Játékból kizárásra kerül.

 

7.4. Az adatkezelő és az adatfeldolgozó megnevezése

Az adatkezelő neve: Magyar RTL Televízió Zrt.

Adatkezelő képviselőjének neve: Laky Alex

Az adatkezelő címe: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29.;

Adatfeldolgozó neve: Be Social Kft.

Adatfeldolgozó képviselőjének neve: Forgács Mariann

Adatfeldolgozó címe: 1037 Budapest, Seregély utca 3-5.

 

A kezelt adatokhoz hozzáféréssel rendelkező személyek köre: A M-RTL Zrt. és a Be Social Kft. illetékes munkatársai, különösen az Account Manager, a Content Manager, az Office Manager és a Moderátor.

7.5. Az adatkezelés megnevezése: az adatkezelés a felhasználók önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, határozott hozzájárulása alapján.

● 7.6. Az adatkezelés jogalapja: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. Törvény, összhangban az Európai Parlament és a Tanács (Eu) 2016/679 Rendeletének (a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló általános adatvédelmi rendelet, a továbbiakban: GDPR) 6. § (1) bekezdés a.) pontjával, az érintett önkéntes hozzájárulása.

7.7. A kezelt adatok köre: a felhasználó Instagram profiljának neve, illetve a nyertes személyek esetében a nyereményátadáshoz és kiértesítéshez kapcsolódó felhasználói adatok (beleértve az 5.1. pontban felsorolt adatokat).

7.8. Az adatkezelés célja: nyereményjátékban való részvétel és az ezzel kapcsolatos feladatok teljesítése, valamint a nyeremény eljuttatása a nyertes részére.

7.9. Az adatkezelés időtartama: A nyereményjáték időtartama és azt követően a számviteli előírások által kötelezően előírt időtartam.

7.10. A személyes adatok törlése: az adatok a 9. pontban megadott időtartam, illetve kötelezettségek teljesítését követően törlésre kerülnek.

7.11. A Játékos jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban:

● Személyes adatai kezeléséről az érintett tájékoztatást kérhet.

● Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad a Játékosnak az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról. A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben az adatvedelem@besocial.hu címre kell eljuttatni, amire legkésőbb 30 napon belül választ kap a Játékos.

● A Játékos kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

● A Játékosnak joga van az adathordozhatósághoz.

● A Játékos az adatai kezeléséhez való hozzájárulását bármikor visszavonhatja, ez a visszavonás azonban nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulása alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

7.12. Jogérvényesítési lehetőségek: A Játékos jogorvoslati lehetőségeit az az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. Törvény, valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke segítségét is (dr. Péterfalvi Attila a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, 1363 Budapest, Pf.: 9.).

7.13. Irányadó jogszabályok

Szervező és a Lebonyolító az adatkezelése során az alábbi jogszabályokban foglalt előírásoknak megfelelően jár el, a jelen belső szabályzatban foglaltak szerint:

● Az Európai Parlament és a Tanács (Eu) 2016/679 Rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, a továbbiakban: GDPR)

● az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.)

●  a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.)

Az érintett a játékban való részvétellel kijelenti, hogy az adatkezelés megkezdése előtt a személyes adatai kezelésére vonatkozóan egyértelmű és részletes tájékoztatást kapott, amelyet megértett és elfogadott.

8. Vegyes rendelkezések

8.1. A Pályázatok hiányosságáért/hibájáért (pl. névelírás, címelírás, téves vagy nem valós adat feltüntetése stb.), a Nyeremény átadásának elmaradásáért vagy késedelméért, ill. az átadás során keletkezett károkért sem a Szervező, sem a Lebonyolító semmilyen felelősséget nem vállal.

8.2. A Szervező és a Lebonyolító a Nyeremények tekintetében minőségi felelősséget nem vállalnak, a nyertes Játékos ilyen igényét jogszabályi keretek között a Nyeremény gyártójával, illetve forgalmazójával szemben érvényesítheti. Amennyiben a nyertes Játékos a Nyereményét nem veszi át, vagy a nyereményátadás helyszínére az egyeztetett időpontban nem megy el, azt a továbbiakban a Szervezőtől/Lebonyolítótól nem követelheti.

8.3. A Szervező, illetve a Lebonyolító kizárja a felelősségét minden, a www.instagram.com weboldalt, illetve az azt működtető szervert ért külső, ún. SQL támadások estére. Tehát amennyiben a weboldalt, illetve szervert ért támadás folytán a Játékosok téves rendszerüzeneteket kapnak nyereményeiket, a nyertes/nem nyertes státuszukat… stb. illetően, úgy ezen esetekre a Szervező és a Lebonyolító semminemű felelősséget nem vállal.

8.4. Szervező fenntartja magának a jogot arra, hogy amennyiben valamely Játékos részéről bármilyen (számítógépes) manipulációt, tömegesen generált e-mail címek, Instagram profilok létrehozását, illetve a Játék szellemével bármilyen módon összeférhetetlen vagy azt sértő magatartást tapasztal, vagy ennek megalapozott gyanúja felmerül, úgy a Játékost azonnali hatállyal kizárja a játékból.

8.5. Ha a Játékos a Pályázat beküldése közben bezárja a böngésző ablakot vagy, ha a kapcsolat (bármely okból) megszakad a kiszolgáló webhelyével, abban az esetben az adatok elvesztéséért a Szervező, illetve a Lebonyolító semmilyen felelősséget nem vállal.

8.6. Szervező és Lebonyolító kizárja a felelősségét a weboldal/Rajongói oldal rajta kívülálló okokból történő meghibásodásáért, amely időtartam alatt a honlap nem vagy korlátozottan használható, ugyanakkor haladéktalanul megtesz minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a hiba okát mielőbb feltárja, illetve megszüntesse.

8.7. A Játék semmilyen módon nem szponzorált a Instagram által, illetve semmilyen tekintetben nem kapcsolódik a Instagramhoz. Az adatszolgáltatás nem a Instagram részére, hanem a Szervező részére történik.

8.8. Szervező fenntartja a jogot, hogy a Játék feltételeit indokolás nélkül módosítsa, ideértve a Játék megszüntetését is. Az erre vonatkozó tájékoztatást Szervező a Játék egyéb közleményeivel azonos nyilvánosságot biztosítva közzéteszi.

Budapest, 2022. január 31.

 

Magyar RTL Televízió Zrt.

 

#Hotel Margaret#nyereményjáték#részvételi szabályzat#játékszabályzat

Címlapról ajánljuk