Híradó

Hamis brazil államkötvényekkel alapíthatott sok ezer milliárd forint értékű cégeket a titokzatos „leggazdagabb” magyar

Hujder ZoltánHujder Zoltán

2024. szeptember 12. 17:54

Hamisak lehetnek azok a brazil államkötvények, melyeket arra használtak, hogy sok ezer milliárd forint értékű cégeket alapítsanak Magyarországon. Híradónk hozzájutott több ilyen állítólagos államkötvény beszkennelt verziójához, amelyen a magyar cégek tulajdonosának adatai szerepelnek. A G7 gazdasági hírportállal közös oknyomozás során több szakértő is megvizsgálta a dokumentumokat, és mindannyian azt mondták, szerintük hamisítvány. Úgy tudjuk, már az adóhivatal is vizsgálatot indított az ügyben. 

A cégek tulajdonosa – aki papíron tizenötször gazdagabb Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdosnál – sms-ben azt írta az RTL Híradónak, hogy a magyarországi közhiteles nyilvántartásban benne vannak a cégek. Ezen túl „szuverenitása védelme érdekében” nem kíván nyilatkozni.

Annyit azért még elárult, hogy tudomása van arról, hogy az adóhivatal vizsgálja a cégeket. A NAV érdeklődésünkre erről csak annyit írt, hogy minden gyanús esetet vizsgálnak. A Nemzeti Nyomozó Irodához még nem érkezett feljelentés, így ott nem nyomoznak a tizenhárom és fél ezer milliárdos vagyon ügyében.  

 

#Híradó#Videó#Gazdaság#kötvény#brazil államkötvény#G7#hamis#top hírek#ma#leggazdagabb magyar

Címlapról ajánljuk