Híradó

Büntetésből lett kikötözve a 12 éves Ferike a garázsba egy vontatókötéllel

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2024. július 27. 17:50

Két bűncselekménnyel is meggyanúsították azt a dombrádi nevelőapát, aki nevelt fia elmondása szerint kikötözte őt egy vontatókötéllel a garázsban, a száját pedig gázolajos ronggyal tömte be. Ez volt a fiú állítása szerint a büntetése, amiért elvett egy ezrest anyja pénztárcájából. Hogy hogyan szabadult ki, a nyomozóknak is meg kellett mutatnia. Az ügyészség személyi szabadság megsértése és kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz az ügyben.

Kisírt szemekkel mutatta a csuklóit korábban egy dombrádi fiú, akinek a karja volt kipirosodva. A 12 éves Ferike a barátja házába rohant segítségért, miután állítása szerint sikerült kiszabadulnia a garázsukból, ahova nevelőapja büntetésből egy vontatókötéllel kikötözte, a száját pedig egy gázolajos ronggyal betömte.

Kopogtak nekünk az ajtón, kinyitottuk az ajtót. A gyerek, Ferike bejött sírva, elmondta a panaszát, hogy kikötözte. Benzines vagy gázolajos ruhával bekötötte a száját, na hát nagyon meg volt ijedve

– mondták annál a családnál, ahova a kisfiú segítségért rohant.

Tavaly novemberben a fiú nagymamája azonnal feljelentést tett, és nyomozás indult. Az RTL Híradó most megtudta, a nevelőapát azóta több bűncselekménnyel is gyanúsítják.

A nyomozóhatóság folytatólagosan gyanúsítottként hallgatta ki azt a dombrádi férfit, aki nevelt fiát egy melléképületben kikötözte és bánatalmazta. A nyomozás során újabb adatok és bizonyítékok merültek fel a férfi bűnösségére vonatkozóan, ezért a vele közölt gyanúsítást a nyomozóhatóság súlyosabbra módosította

– mondta a Híradónak Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Vagyis már nemcsak személyi szabadság megsértése miatt vonják felelősségre, hanem kiskorú veszélyeztetése miatt is. Ez azt is jelenti, hogy már nem egy legfeljebb 5 évvel büntethető bűncselekményért felelhet, hanem a kettőt összevonva, akár 7 és fél évre is rács mögé kerülhet.

A gyerek azóta a nagymamájánál lakik, aki a fiú nagynénjével közösen vigyáz rá. Nekik azt mondta, hogy azért büntette meg a nevelőapja, mert elvett egy ezrest az anyja pénztárcájából.

A fiú elmondása szerint, lábujjhegyen állva, nagy nehezen tudott kiszabadulni.

Ezt a nyomozóknak is megmutatta – mondta a nagymama.

Mikor volt a helyszínelés a kisfiúnak le kellett játszani, hogy hogy történt. Hát, csak ugyanazt, amit ott elmondott az ügyészségen, hogy hogy történt, az ügyészségen és mindig csak azt az egyet mondja!

A fiút minden kihallgatás felkavarta. A nagymama szerint a történtek óta a nevelőapa és a gyerek nem beszéltek.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#kötözés#veszélyeztetés#bűnügy#top hírek

Címlapról ajánljuk