Híradó

Hódtámadás Budapesten: egyre több a hód a Népsziget környékén, de ilyen még nem történt

Debreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2024. július 14. 18:35

Hód harapott meg egy nőt Budapesten. A Népszigeten sétáltatta a kutyáját, a kánikula miatt belegázoltak a térdig érő Dunába. Fél perce lehettek bent, amikor a hód nekiütközött a nő lábának és azonnal harapott. Jól van, de azóta is naponta jár kórházba és különböző oltásokat kap. A hód védett állat, az elmúlt évtizedben, folyamatosan nőtt a számuk Budapesten.

Nem mindennapi harapásnyomokat szerzett néhány nappal ezelőtt egy kutyáját sétáltató nő a Népszigeten, nem messze az újpesti vasúti hídtól. A nagy meleg miatt térdig belement a vízbe, amikor egy szőrös állat nekiütközött, majd éles fájdalmat érzett. Azonnal kiszaladt a vízből, amikor visszanézett, még látta a hód fejét, és azt, ahogy elúszik. Nagyon fájt a lába, egyből orvoshoz ment, azóta is naponta vissza kell járnia. A történtekről nem akart nyilatkozni, történetét egy megválasztott önkormányzati képviselő, Nagy Dávid tette közzé, és az RTL Híradónak elmondta:

A hölgy jelenleg oltásokra jár az ÁNTSZ-be, különböző kezeléseket kap. Ezek kicsit, közepesen fájdalmasak, úgyhogy semmikép sem kellemes élmény.

A környéken évek óta rendszeresen látják a hódokat, de ilyen még nem történt. A hódtámadás híréhez a közösségi médiában több száz hozzászólás érkezett. A megtámadott nő is írt néhány sort, többek között azt, hogy egyetlen másodpercig sem hibáztatta az állatot a támadásért, mert ő maga ment be az életterébe. A konfliktusok elkerülése miatt sokan figyelmeztető táblák kihelyezését javasolják a Népszigeten.

Részletek a fenti videóban.

 

#Híradó#Videó#Belföld#budapest#népsziget#hód#támadás#hódtámadás

Címlapról ajánljuk