Híradó

Megszólalt a Szerencsejáték Zrt. a legfurcsább ötöslottó-számokról, amiket valaha kihúztak

Wagner BeaWagner Bea

2024. június 16. 16:52

Még soha nem fordult elő az ötös lottó történetében, hogy négy egymás utáni számot húzzanak ki a sorsoláson. Szombat este megtörtént, a 85-86-87 és 88-as számmal. Mérő László matematikus szerint néhány ezer év múlva valószínű, hogy hasonló együttállás adódjon. Nem meglepő módon öttalálatos szelvény nem volt a héten.

„Hát elég hülyén néztem, isten bizony, hát mondom, ilyen nincs” – kommentálta Szigecsány János sportfogadó a Híradónak Pécsett, hogy micsoda számokat húztak ki a szombati ötöslottó-sorsoláson.

Nemcsak a játékosok, hanem a Szerencsejáték Zrt. is csodálkozott. Mint Paulin Ildikó szóvivő a Híradónak elmondta, „az ötös lottó játéktörténetében még sosem fordult elő ez a mintázat. 

Mondhatjuk azt is, hogy a szombati sorsolás lottótörténelmet írt. Még a három egymás utáni szám is ritka, a játék 67 éves története során összesen tízszer fordult elő

– fogalmazott. Hozzátette, lehetetlen, hogy manipulálják a rendszert, a sorsolást végző gépeket és a golyókat is rendszeresen hitelesítik, a számhúzás pedig közjegyző jelenlétében történik.

Mérő László matematikus a Híradónak azt mondta, minden számsor ugyanannyi eséllyel indul a sorsoláson. A kedvünkért kiszámolta, mekkora a valószínűsége annak, hogy a tegnapihoz hasonló eset történjen.  

„Nem akkora világcsoda, hogy három egymás utáni számot kihúznak, az olyan öt-tíz évenként előfordul, az már annyi, hogy az ember életében is látni ilyet. Az, hogy négy egymás utáni jöjjön, valószínűleg néhány ezer évenként fordul elő, tehát egy konkrét ember életében nem lát ilyet, de Krisztus óta elő kellett hogy forduljon, már ha minden héten lett volna lottó” – magyarázta.

Próbálkozni azért érdemes, mert ha bejön, biztos, hogy a nyertes nagyot kaszál. Ezen a héten azonban senkinek nem volt ilyen szerencséje.

Nyitókép: Máthé Zoltán/MTI

#Híradó#Belföld#lottó#szerencsejáték zrt.#ötöslottó#számmisztika#Mérő László

Címlapról ajánljuk