Híradó

Donáth Anna: A politikai boszorkányüldözés bizonyítja, hogy jó munkát végzünk Brüsszelben

Szondi VandaSzondi Vanda

2024. május 23. 16:13

Parlamenti állásfoglalásba is bekerült, hogy Cseh Katalin és én tehetünk arról, hogy jelenleg nem érkeznek a pénzek – mondta Donáth Anna az RTL-nek adott interjúban arról, hogy a Fidesz szerint hazaárulás, hogy a Momentum megakadályozza az EU-s pénzek Magyarországra érkezését. Ő büszke arra, hogy részt vettek az uniós pénzcsapokat elzáró jogállamisági mechanizmus megalkotásában. Továbbra is azon dolgoznak majd, hogy Brüsszel ne hunyjon szemet a magyar kormány korruptsága felett, de a magyarok megkapják a nekik járó pénzeket.

„Mi azt ígértük öt éve, és minden választónk azt kérte tőlünk, hogy tegyünk annak érdekében, hogy ne lehessen csak úgy ellopni az európai uniós forrásokat. (..) Öt év alatt megalkottuk azt az eszközt, a jogállamisági mechanizmust, amivel elzártuk a NER oligarcháinak pénzcsapjait. Rengeteget dolgoztunk azon, hogy minél több közvetlen forrást le lehessen hívni a civil szervezeteknek és az önkormányzatoknak – mondta az RTL-nek adott interjúban Donáth Anna, a Momentum EP-listavezetőj. 

Hozzátette: a következő ciklusban azon dolgoznak majd, hogy az unió a kormány megkerülésével, közvetlenül fizesse ki a magyaroknak járó pénzeket. Még akkor is, ha ez a Fidesznek nem tetszik.  

Az interjúban egyebek mellett szó esik még arról, hogy 

  • milyen közös céljai lehetnek a Momentumnak és a Tisza Pártnak;
  • féltik-e az európai parlamentbe jutásukat a Tisza Párttól;
  • hogyan tudnak együttműködni az EP-ben a magyar pártokkal;
  • és miért Fekete-Győr András kerül a CÖF-ös plakátokra, ha a Momentumot kell megjeleníteni.
#Híradó#Videó#ep-választás#donáth anna#Európa#politika#interjú#momentum mozgalom

Címlapról ajánljuk