Híradó

Mandátumot manifesztálna a Megoldás Mozgalom

Zalavári NoémiZalavári Noémi

2024. május 17. 17:56

Magyarország egyik leggazdagabb emberének pártja 1 milliárd forinttal megrakott busszal járja az országot. A Megoldás Mozgalom a választás után a pénzből mintatelepüléseket hozna létre. Az európai unióban pedig azért lobbiznának, hogy az önkormányzatok közvetlenül jussanak uniós pénzhez. Erről a párt EP-listavezetője beszélt az RTL híradónak. Huszár Viktor egy mandátumra számít.

„Gyere el, csukd be a szemedet és képzeld azt, hogy ez az 1 milliárd a tiéd. A te sikered, a te vállalkozásod, a te osztalékod. Ha be akarsz vonzani sikert, akkor igenis manifesztálnod kell.”

Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom EP-listavezetője mondja ezt az egyik kampányvideójában. Egy 1 milliárd forinttal megrakott busszal járja az országot Magyarország egyik legvagyonosabb embere, a szexkamerás szolgáltatásból meggazdagodott Gattyán György pártja. 

A busszal utaztatott 1 milliárd forintból azok a települések kaphatnának, ahol a párt polgármester-jelöltje nyer. Úgynevezett mintatelepüléseket akarnak létrehozni. Azon dolgoznának, hogy ezek a mintatelepülések is közvetlen uniós támogatáshoz jussanak.

Huszár Viktor a Híradónak azt is elmondta, hogyan lehet mandátumot manifesztálni:

Úgy, hogy a manifesztálásért is tenni kell. Az nem elég, hogy az ember csak gondolkodik dolgokon, az életben ez a spirituális rész lehet kevésbé egy materiális szakasza az ember felfogásának meg a tudatának, de mi hiszünk a vonzás törvényében.

Huszár Viktor üzletember, a teqball egyik ötletgazdája, közgazdász, biztonság- és védelempolitikai szakértő, Gattyán Györgyöt ő váltotta a MEMO elnöki székében. A pártot a 2022-es országgyűlési választások előtt alapították, akkor nem jutottak be a parlamentbe.

– Az a pártjuk neve, hogy Megoldás Mozgalom. Mit oldottak meg idáig?
– Folyamatban van. Mi amit eddig megoldottunk, az, hogy létrejött a magyar politikai akadémia, ami egy minőségi osztályozó rendszer. El lehet indulni önkormányzati, országgyűlési meg EP képviselőnek, de ma Magyarországon ki dönti el, hogy egy politikus alkalmas-e arra, hogy a közérdeket szolgálja? Ez az akadémia erre jött létre.

Huszár Viktor arra számít, hogy legalább egy képviselőjelöltjük kijut az EP-be, de nem biztos, hogy ő.

– Lehet, hogy nálam alkalmasabb ember is van.
– De ez idáig nem derült ki?
– Jelenleg a mi EP-listánkat azért vezetem én, mert a Megoldás Mozgalom úgy ítéli meg, hogy én vagyok a legalkalmasabb. A többiek a listán is egyébként rendkívül alkalmasak, őnekik is vannak nemzetközi kapcsolataik és nyelvtudásuk. A végén fogunk dönteni arról, hogy ki lesz az, aki ki fog menni.

Az viszont biztos, hogy az Európai Néppárt frakciójába ülnének be.

#Híradó#Videó#interjú#megoldás mozgalom#Huszár Viktor#Európa#ep-választás#európai parlament

Címlapról ajánljuk