Híradó

Még fél, de napról napra jobban van Zenit, a megtámadott vakvezető kutya

Debreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2024. április 13. 19:23

Rátámadt egy vakvezető kutyára egy felügyelet nélkül hagyott kutya Budapesten pár napja. A megtámadott kutya gazdája az RTL Híradónak nyilatkozott.

Egy látássérült nő vitte iskolába a két fiát, amikor egy idegen kutya váratlanul rárontott a vakvezető kutyájára a XIV. kerületben.

 Csak azt vettem észre, hogy egy kutya nekirontott a hámban lévő kutyámnak.

– mondta a Híradónak Veres Katalin. A nő fiatalabb gyereke szintén látássérült, így az idősebbik fia fékezte meg a támadó állatot.

Próbált felé is kapdosni a kutya, de ő nagyon ügyesen mögé került. Nyakörv volt a kutyán, ott rá tudott fogni, és lehúzta

A támadás után az asszony a gyerekeivel bement az iskolába, ahol ideiglenesen ellátták Zenit a sérülését. A vakvezető kutyát végül az Állatorvosi Egyetemen megműtötték, össze kellett varrni a sebet. Katalin szerint a kutya egy pillanatra sem hagyta magára, mindvégig rá figyelt.

A gazdája szerint Zenit még nincs túl a történteken. A kiképzője azt mondja, most különösen kell figyelni rá. Komondi Piroska, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítvány kiképzője elmondta: „Ilyenkor megnézzük a kutyát, hogy hogy érzi magát, és van-e bármilyen jele annak, hogy stresszt érez valamilyen szituációban, illetve visszamegyünk arra a helyszínre is, ahol a támadás történt, és megnézzük, hogy mit mutat a kutya.” 

Úgy tűnik, most még fél, de napról napra jobban van. A támadó kutya gazdáját még nem találták meg. A rendőrségen szabálysértési eljárás indult.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#top hírek#vakvezető kutya#zenit#zugló

Címlapról ajánljuk