Híradó

Orrvérzésre, fejfájásra, hányingerre panaszkodtak az iváncsai akkumulátorgyárban, a cég szerint nem volt szivárgás

Serdült SzilviaSerdült Szilvia

2024. április 10. 19:06

Orrvérzésre, fejfájásra és hányingerre panaszkodtak a dolgozók, emiatt leállították a munkát, és kiürítették az iváncsai akkumulátorgyárat március közepén, az egyik éjszaka – tudta meg Híradónk. A dolgozók szúrós szagra panaszkodtak, és azt mondták, elektrolit-szivárgás történhetett. A gyár azt állítja, nem volt szivárgás, az egyik szivattyú karbantartásakor keletkezett a kellemetlen szag. Azt is írták, hogy már mind a 9 érintett dolgozó jól van. 

Az iváncsai akkumulátorgyárban már működnek a gyártósorok, a dolgozók szerint teszteket végeznek. Március közepén az egyik éjszakai műszakban erős, szúrós szagra lettek figyelmesek, amit egyből felismertek, és jelezték a műszakvezető felé – ezt állította egy dolgozó, aki a nevét nem vállalta. A műszakvezetők ekkor kiküldték őket az üzemből – erről beszélt egy másik dolgozó, aki aznap este szintén ott volt. Nevét ő sem vállata.

„Mi már csak a műszakvezető utasítását hallottuk, hogy az üzemrészben elektrolit-szivárgás van, és el kell hagynunk az üzemrészt. A kantinban gyülekeztünk, illetve aki nagyon ki volt téve ennek az elektrolit szagnak, ő a nyitott ablaknál próbált egy kis friss levegőhöz jutni” – fogalmazott.

Azt mondják, ezután még visszamentek dolgozni, de később a gyártósoron többen is rosszul lettek. A tünetek közé sorolták a fejfájást, hányingert, orrvérzést. 

Hajnali 3 körül látogatták meg az üzemorvost, aki megállapította, hogy nagy valószínűséggel vegyszeres mérgezés, mentőt nem hívtak 

– mondta az egyik dolgozó.

Ekkor a dolgozók szerint leállt a termelés és az ő műszakjukban már nem is indult újra. A dolgozók szerint gyártástechnológiai hiba történt. A megyei katasztrófavédelemtől azt írták: a hivatásos katasztrófavédelmi szervhez nem érkezett bejelentés.

A cég válaszában azt írta, abban a műszakban 9 dolgozót küldtek üzemorvosi vizsgálatra, ők a szúrós szag miatt panaszkodtak. A cég szerint éppen karbantartási munkákat végeztek az egyik berendezés szivattyúján, a kellemetlen szag emiatt keletkezett. Ezután a házon belüli tűzoltók irányításával a területen dolgozókat evakuálták, és a munkát ideiglenesen felfüggesztették. 

Vizsgálták a levegő minőségét is, amivel nem volt probléma. A cég szerint nem elektrolit-szivárgás történt, és mind a 9 beteg másnap már tudta folytatni a munkát.

Az eset további részletei az RTL Híradó riportjában, ami a fenti videóra kattintva nézhető meg. 

#Híradó#Videó#Belföld#iváncsa#akkumulátorgyár#szag#fejfájás#orrvérzés#hányinger#szivárgás#top hírek

Címlapról ajánljuk