Híradó

K. Endre az ítélet után is megkereste az egyik áldozatot, hogy adja írásba, ártatlan

Serdült SzilviaSerdült SzilviaMoskovics JuditMoskovics Judit

2024. március 16. 18:02

Nem csak az elnöki kegyelem után kereste meg az egykori áldozatot a bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettese. Azt a fiatalt, akinek a vallomása börtönbe nagyban hozzájárult ahhoz, hogy K. Endre börtönbe kerüljön. A volt igazgatóhelyettes még 2021-ben, a jogerős ítélete után kereste meg először a molesztált áldozatot, mielőtt börtönbe vonult. Arra kérte, írjon le egy olyan szöveget, amely az ártatlanságát igazolja. K. Endre két napja a Facebookon arról írt, hogy a nyilvánosság számára közzétehető, támogató nyilatkozatot kért a fiútól.

Az elnöki kegyelmet kapott K. Endre nemrég arra kérte a korábbi áldozatot, akinek a vallomása 2021-ben börtönbe juttatta, hogy mondjon fel a telefonjára egy olyan szöveget, amely a volt igazgatóhelyettes ártatlanságát igazolja. Három ilyen felvétel is készült. Pár nappal később, K. Endre kérésére, újra találkoztak egy parkban. Ekkor a fiúnak arról beszélt, hogy lehet: a nemrégen felvett videókat módosítani kell majd, mert az ügyvédje szerint hangsúlyosabban kellene beszélnie az ártatlanságáról. Ezt a találkozást rögzítette a Házon kívül kamerával.

K.Endrét a bíróság első és másodfokon is 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, mert bűnsegédként arra kényszerítette az akkori igazgató által szexuálisan zaklatott gyereket, hogy vonja vissza a vallomását. Az ítéletet a Kúria is helybenhagyta. A fiatal a Házon kívülnek arról mesélt, a volt igazgatóhelyettes 2021-ben, a jogerős ítélete után is felkereste őt, mielőtt börtönbe vonult.

A bűnsegédként elkövetett kényszerítés miatt elítélt K. Endre két napja a Facebookon egy újabb posztot tett közzé. Ebben egyebek között azt állítja: „a nyilvánosság számára közzé tehető támogató nyilatkozatot” kért a fiútól, mert az első nyilatkozata K. Endre szerint nem volt egyértelmű, ezért pontosítani szerette volna.

#Híradó#Videó#k.endre#kegyelmi ügy#bicskei gyermekotthon#Házon kívül#Baleset-bűnügy

Címlapról ajánljuk