Híradó

„Leszállok, megverlek téged, meg....lak” – megszólalt a fiatal lány, akit a HÉV-en szexuálisan zaklattak

Hujder ZoltánHujder Zoltán

2024. február 5. 17:11

Nagyon megijedt, amikor három férfi vette körbe és egyikük simogatni kezdte – ezt mondta az RTL Híradónak az a húszéves lány, akit – állítása szerint – vasárnap este szexuálisan zaklattak a HÉV-en. A nő az apjától kért segítséget. Ő az állomáson kérte számon az egyik zaklatót. Dulakodtak, majd az apa egy sniccerrel megvágta a férfi nyakát. A rendőrök az apát őrizetbe vették, a zaklatással gyanúsított férfi szabadlábon van. 

Anyjához indult vacsorázni vasárnap este Budapestről – mesélte az RTL Híradónak a zaklatás áldozata. A névtelenséget kérő húszéves lány telefonon mondta el, mi történt vele a gödöllői HÉV-en. A háromfős brigád állítása szerint Rákosfalván szállt fel, és pontosan tudni lehetett, miről beszélnek. 

Egyszer ukránul beszéltek, egyszer magyarul, de értettem, miről van szó, mert nagyon néztek engem.

Egy nő ült vele szemben. A három férfi egy darabig a kocsi végében utazott – mesélte a lány. Onnan tettek trágár megjegyzéseket rá. Az egyikük azután odalépett hozzá.

Olyan Mátyásföld környékén a férfi a semmiből végigsimította a lábam

– mesélte.

Nagyon megijedt, ezért rákiabált. Azt mondja, a negyvenéves zaklatója erre agresszívabb lett.  

Próbált felém indulatoskodni, ütögetni, csak ugye a másik kettő visszarántotta többször is.

Ekkor már félelmében elsírta magát – mesélte a lány.

Egész úton cigány......tt engem, leszállok, megverlek téged, meg....lak... Mikor elértünk a kerepesi megállóhoz – ugye mögöttem álltak a férfiak, és mikor leszálltam, megpróbált alám nyúlni.

„A fiatal lány telefonon értesítette az édesapját, aki azonnal a HÉV megállóba ment és felelősségre vonta a három férfit. Szóváltás és dulakodás alakult ki közöttük, amikor az édesapa elővett egy nála lévő sniccert és azzal a nyakánál megvágta az egyik férfit” – mondta Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Úgy tudjuk, hogy a zaklató jobb fülén és a nyakán szenvedett súlyos sérüléseket. A társaság tagjai és a lány családja is megvárta a rendőröket. „A Pest vármegyei rendőr-főkapitányságon garázdaság és életveszélyt okozó testi sértés kísérletének gyanúja miatt van folyamatban büntetőeljárás. Kollégáim vizsgálják a történtek összes körülményét” – tette hozzá a szóvivő.

Az apát őrizetbe vették, a zaklatással gyanúsított férfi viszont szabadlábon van. A Gödöllői HÉV vonalon az elmúlt években több szexuális bűncselekmény is történt. A térségben élők folyamatosan kérik, hogy rakjanak kamerákat a szerelvényekbe. Azt remélik, hogy akkor kevesebb lesz a hasonló bűncselekmény. A HÉV szerelvényeken még nincsenek az utasteret figyelő kamerák. A MÁV-tól azt írták, egyelőre az állomásépületekre szerelnek ilyeneket. A régi járműveken már nem lesznek kamerák, de az új vonatokat már felszerelik azokkal – ígérte a vasúttársaság. Azt azonban nem lehet tudni, hogy mikor járhatnak itt az új szerelvények.

#Híradó#Videó#hév#zaklatás#késelés

Címlapról ajánljuk