Híradó

Kis magyar abszurd: életveszélyes építési telken oszthattak csak ételt a rászorulóknak Erzsébetvárosban

Serdült SzilviaSerdült Szilvia

2024. január 14. 17:07

Nem tudja még a Heti Betevő, hol tudnak ételt osztani jövő vasárnap. Az egyesület már 10 éve oszt ételt a rászorulóknak vasárnaponként. Erzsébetvárosban eddig a Klauzál téren oszthattak, de innen a felújítás miatt menniük kellett. Hónapok egyeztetése után egy foghíjtelekre kaptak engedélyt, de mivel ez is építési terület, életveszélyes lenne ott ételt osztaniuk. A polgármester vasárnap az RTL Híradónak azt mondta, mindenképpen találnak megoldást, csak lehet, hogy messzebb.

Már délben megtelt az erzsébetvárosi foghíjteleknek az a kis része, ahol éppen nincs konténer vagy építési törmelék. Kint meg a keskeny járdán kígyózott a sor, mindenki az ételre várt. Amit el is kezdtek áthozni a Heti Betevő önkéntesei a raktárnak használt szórakozóhelyről, de már csak az úttesten, az autók között fértek el a hatalmas rekeszekkel, teás kondérokkal.

Kis magyar abszurd: életveszélyes építési telken oszthattak csak ételt a rászorulóknak Erzsébetvárosban
Forrás: RTL Híradó

A Heti Betevő Egyesület már 10 éve oszt ételt a kerületi rászorulóknak, eddig a Klauzál téren. Most viszont elkezdődött a tér felújítása, így itt nem maradhattak. Hosszas egyeztetés után múlt héten aláírtak egy szerződést az önkormányzattal, hogy egy Csányi utcai telken oszthatnak 3 hónapig. A meglepetés akkor érte őket, amikor a kijöttek megnézni a helyszínt.

Azt láttuk, hogy építési hulladék és járműparkoló is egyben ez a terület. Majd az építési vállalkozók, akik a felújításokat végzik azt mondták, hogy ez az ő számukra kiadott terület, ez egy építési terület

– mondta Holczer-Nagy Emese, a Heti Betevő Egyesület egyik alapítója és önkéntese.

Így vasárnap az építési törmelékek között osztottak ki több mint 150 adag meleg ételt. „Eszem a perecet, majd eszem a banánt, mert nagyon éhes vagyok, mert máma még most ezt eszek éppen kérdezte a kis kolléganő, mit ettem. Ez az első evésem, sajnos” – mondta Farkas Elekné.

Az említett Csányi utcai telken azonban biztosan nem oszthatnak a jövő héten ételt, így most nem tudják, mi lesz a következő vasárnap.

Interjúra érkezett a helyszínre a kerület polgármestertere, Niedermüller Péter. Az egyesület vezetői éltek az alkalommal, és megbeszélték vele, hogy holnap leülnek egyeztetni.

Akkor fogjuk megpróbálni kitalálni, hogy mit tudunk tenni a  következő vasárnap, az biztos, hogy fogunk találni megoldást, akármilyen megoldást, de nem lesz olyan, hogy nem lesz ételosztás jövő vasárnap csak nem tudom még megmondani, hogy hol és milyen keretek között

– mondta Niedermüller Péter.

Kis magyar abszurd: életveszélyes építési telken oszthattak csak ételt a rászorulóknak Erzsébetvárosban
Forrás: RTL Híradó

A polgármester szerint nagyon kevés a szabad terület Erzsébetvárosban, így az is lehet, hogy messzebb találnak csak új helyet.

#Híradó#Videó#heti betevő#erzsébetváros#építési telek#ételosztás#szegénység#ma#top hírek

Címlapról ajánljuk