Híradó

„Jószívű volt” – a vezetékes gáz robbanhatott be egy családi házban Markazon, egy 90 éves bácsi halt meg

Ződi PéterZődi Péter

2023. december 16. 15:39

Felrobbant egy családi ház a Heves megyei Markazon. Az épületben egy idős férfi lakott. Oltás közben találták meg az összeégett holttestét. A robbanás olyan erejű volt, hogy az épület egyik része szinte teljesen megsemmisült. Több háznyi távolságra is találtak törmeléket a tűzoltók. A házban vezetékes gázt használtak, feltehetően az robbant be, de hogy mitől, azt még nem tudni.

Füst hömpölygött ki az ablakon és a tető alól is szombat reggel egy markazi családi háznál. Reggel negyed nyolc körül riasztották a tűzoltókat, hogy robbanás történt a településen.

A helyszínre a helyi önkéntes, a gyöngyösi hivatásos és a katasztrófavédelem műveleti szolgálat tűzoltói 4 gépjárművel érkeztek ki. A tűzoltók több öldalról vízsugarakkal fékezték meg a lángokat, az oltási munkálatok közben egy összeégett holttestet találtak

– mondta Nagy Csaba a Heves megyei katasztrófavédők szóvivője.

Törmelék borítja az udvart. A tetőből csak néhány elszenesedett gerenda maradt. Az egész épület lángolt. A drónfelvételeken látszott igazán, hogy mekkora volt a pusztítás. Az épület utcafront felőli részén csak a cserepeket vitte le a légnyomás. Hátul viszont szinte eltűnt az épület, csak a falak maradtak meg. A robbanás után több háznyi távolságra is találtak törmeléket a tűzoltók.

„Jószívű volt” – a vezetékes gáz robbanhatott be egy családi házban Markazon, egy 90 éves bácsi halt meg
Fotó: Híradó

Az épületben egy 90 év körüli férfi élt egyedül. Esély sem volt rá, hogy megmentsék az életét.

Jószívű volt, közvetlen, barátságos, focimeccsre járt rendszeresen. Mivel én is ott voltam a futballcsapatnál. Minden meccs alkalmával idegenbe is eljött

– mondta egy helybéli.

A településen élők azt mondják, gyakran látták az idős férfit. Sokat járt el otthonról – ezt mondta az egyik ismerőse, aki azt kérte a Híradótól, hogy ne legyen felismerhető.

Ellátta magát. Napi szinten járt vásárolni, boltba, zöldségeshez, postára. Lerendezte a csekkjeit, amit fizetni kellett

– mondta.

A levegőből készült felvételeken látszik az is, hogy az udvaron álló másik épület is megrongálódott. Erről is lerepültek a cserepek. Itt az áldozat testvére élt a férjével. Az oltás több mint két órán át tartott. A faluban még csak találgatnak, hogy mi történhetett. Úgy tudjuk, hogy a házban vezetékes gáz volt. Valószínűleg az robbant be. Hogy mitől, azt még nem tudni.

#Híradó#Videó#robbanás#markaz#gáz#top hírek

Címlapról ajánljuk