Híradó

Néhány órával azután, hogy egészséges ikreket szült, meghalt egy 28 éves újfehértói kismama

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2023. november 29. 17:27

Még a karjában tarthatta újszülött ikerlányait, miután császármetszéssel világra jöttek, de órák múlva a 28 éves anya rosszul lett, intenzív osztályra került és meghalt. Az újfehértói család tragédiájáról a Blikk írt elsőként. A nagymama az RTL Híradónak megtörve nyilatkozott. Azt mondta, az tartja benne a lelket, hogy koraszülött unokái szépen erősödnek és hogy érzi, lánya fentről vigyáz a kicsikre. A kórházban vizsgálat indult.

Attól is félek, hogy össze fogok roppanni, de az ikrek miatt meg muszáj talpon lennem, muszáj

– mondta Szlávik Ferencné, aki lányát veszítette el néhány órával azután, hogy unokái megszülettek. Renáta egészséges kismama volt, nagyon vigyázott magára. De a 28. születésnapját már a kórházban ünnepelte szeretteivel. Be kellett feküdnie, mert egy genetikai vizsgálaton azt mondták neki, hogy a babák picik. Két kislánynak adott életet múlt csütörtökön. Őket császármetszéssel segítették világra az orvosok a terhesség 33. hetében.

A kicsikről még az édesanyjuk küldött fotókat a családnak, de nem sokkal később annyira rosszul lett, hogy az intenzív osztályra került. A gyerekek apja végig vele volt.

Rendben lesz minden, a lányokra vigyázz!

Ezek voltak a férjéhez intézett utolsó szavai. A nagymama azt mondja, érzi, hogy az ikrek mellett ott van a mamájuk, akinek csak egyszer adatott meg, hogy a karjaiban tartsa a babáit.

Sokan a család mellett állnak a bajban.

Az önkormányzat is természetesen, ki fogja ebből venni a részét. Magánkezdeményezésként lesz most egy jótékonysági hangverseny jövő héten, az ott keletkezett bevételt a családnak ajánljuk fel

– mondta Újfehértó polgármestere, Hosszú József.

A koraszülött ikrek most még inkubátorban vannak. Ha elérik a két kilót, hazamehetnek.

Ha ön is segítene az édesanya nélkül maradt családnak, ide utalva megteheti:

Seres Csaba Máté
10403480-86768455-78661007

#Híradó#Videó#gyász#kismama#meghalt#ikrek#szülés#top hírek

Címlapról ajánljuk