Híradó

„Elkeserítő a helyzet” – a sötét utcákon bukdácsolnak Sopronban, még mindig nem indították újra a teljes közvilágítást

Simon JuditSimon JuditSebestyén ÁronSebestyén Áron

2023. november 18. 17:59

Már több mint egy hónapja bejelentették, de még mindig nem kapcsolták vissza teljesen a közvilágítást Sopronban. A városvezetés januárban szavazta meg, hogy a megnövekedett energiaárak miatt, spórolásból lekapcsolják a közvilágítás egy részét. Többen továbbra is arra panaszkodnak, hogy sötétek az utcák. A polgármester korábban azt nyilatkozta, az újraindítás is időigényes folyamat. 

Szinte sötétek az utcák Sopronban. Van városrész, ahol jobbak, máshol rosszabbak a látási viszonyok este. Találkoztunk olyannal, aki a biztonság kedvéért elemlámpát visz magával, ha sötétedés után kimegy az utcára. 

Januárban döntött úgy a város közgyűlése, hogy spórolásból lekapcsolják az utcai lámpák egy részét. A fideszes polgármester, Farkas Ciprián azonban szeptemberben bejelentette be: újraindítják a teljes közvilágítást. 

„A polgármester úr másfél hónappal ezelőtt nyilatkozott, hogy vissza fogják kapcsolni a közvilágítást és a buszközlekedést is helyre fogják állítani, és eltelt másfél hónap, és nem történt semmi” – nyilatkozta az RTL Híradónak Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde

Az ellenzéki képviselő szerint akár hónapokig is eltarthat, mire minden utcai lámpát visszakapcsolnak. Kerestük kérdéseinkkel a polgármestert, de adásunkig nem válaszolt. 

Egy hónapja a Kisalföldnek azt nyilatkozta: „Ahogyan a takarékossági intézkedések bevezetése is időigényes folyamat volt, úgy az újraindítás is csak ütemezetten, lépésről lépésre tud haladni.” 

Az RTL Híradó riportjában megmutatjuk, mit szólnak mindehhez a helyiek. 

#Híradó#Videó#Belföld#sopron#közvilágítás#Sötét#top hírek

Címlapról ajánljuk