„Csip-csup dolgokkal hazaküldik a gyerekeket” – lázadoznak a háziorvosok az újfajta gyógyulási igazolások ellenGyógyulási igazolást kell kiadniuk a gyermekorvosoknak, ha az iskolák ezt kérik. Ezt egy rendeletmódosítás teszi lehetővé szeptember elsejétől.
Híradó

„Csip-csup dolgokkal hazaküldik a gyerekeket” – lázadoznak a háziorvosok az újfajta gyógyulási igazolások ellen

Heer OrsolyaHeer Orsolya

2023. szeptember 14. 20:07

Gyógyulási igazolást kell kiadniuk a házi gyermekorvosoknak, ha az iskolák ezt kérik. Ezt egy rendeletmódosítás teszi lehetővé szeptember elsejétől. Az orvosok szerint a plusz adminisztráció a betegektől veszi el az idejüket, ezért azt kérik az iskoláktól, hogy fogadják el az eddig is használt igazolásokat. Ráadásul fennáll a felülfertőzés veszélye is.

Azt egyelőre nem tudni, hány iskola kér majd gyógyulási igazolást. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete viszont örül a lehetőségnek.

Tény és való, hogy vannak olyan szülők, akik beküldik betegen a gyerekeket, mert egész egyszerűen nem tudnak otthon rájuk vigyázni, ilyen szempontból ez fontos, hogy van egy ilyen lehetősége az iskolának

– mondta Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője. 

Az orvosok túlterheltsége miatt pedig a PDSZ azt kéri, hogy a jelenleginél több napot igazolhassanak a szülők. Ezt most az iskolák házirendje szabályozza, amiről a nevelőtestület dönt a diákok és a szülők megkérdezése után. 2024. január 1-jétől, a státusztörvény hatályba lépése után azonban már ehhez a döntéshez is a tankerületi központok jóváhagyására lesz szükség

#Híradó#Videó#gyógyulási igazolás#top hírek#Belföld#házi orvosok

Címlapról ajánljuk