Egyre több menekültet látnak NógrádbanDiósjenő polgármestere szerint migrációs főútvonal lett a Börzsöny, egyre több menekültet látnak a környéken.
Híradó

„Apu, gyertek gyorsan, mert egy csomó fekete ember itt fekszik egy kupacban a földön” – egyre több menekültet látnak a helyiek Nógrádban

Serdült SzilviaSerdült Szilvia

2023. szeptember 13. 20:09

35-40 menekült rohant el egy furgonból Balassagyarmaton, miután rendőrök üldözték őket. Cerednél pedig 14 embert fogtak el, akik papírok nélkül akartak átmenni a szlovák határon. Egyre több a hasonló eset Nógrád megyében. Diósjenő polgármestere szerint migrációs főútvonal lett a Börzsöny. A település honlapján közölt felhívásában arról írt, egyre több menekültet látnak a környéken.

„Szólt nekünk telefonon, hogy apu, gyertek gyorsan, mert egy csomó fekete ember itt fekszik egy kupacban a földön” – mondta a Híradónak a környéken lakó Kovács Ferenc. Azt mesélte, a legtöbb menekültnél csak egy szatyor vagy egy telefon van.

Diósjenőn többen azt mesélték, a menekültek Szlovákiába mennek, de az embercsempészek már ott kirakják őket. 

A polgármester nemrég felhívást tett közzé a település honlapján, szerinte „migrációs főútvonal lett a Börzsöny, így Diósjenő is”. „Hátizsákos, népes csoportokkal lehet találkozni az erdőben”, fokozott elővigyázatosságot kér mindenkitől – írta.

A polgármester azt mondta, nem akart pánikot kelteni, csak megvédeni a lakókat. Már tavasszal is jöttek menekültek, de mostanában egyre többen. Szerinte azért, mert híre ment köztük, hogy ez az útvonal biztonságos. Így most minden este polgárőrök járnak a településen.

Sokan az értékeiket féltik, bár nem találkoztunk olyannal, akinek eltűnt volna valamije.

További részletek a cikkünk legelején található videóban.

#Híradó#Videó#Belföld#börzsöny#menekültek#diósjenő#top hírek

Címlapról ajánljuk