Híradó

„Lejárt a határidő, hol van ott egy rohadt támfal?” – számonkérték a kivitelezőt az újbudai utcában, ahol beszakadt az út

Serdült SzilviaSerdült Szilvia

2023. szeptember 6. 18:07

A polgármester, kerületi vezetők és civilek kérték számon a vállalkozót a 11. kerületi Barackmag utcában. 35 házban több mint egy hete nincs gáz, miután több méter hosszan beszakadt az út. A helyiek szerint azért, mert az ott épülő apartmanház kivitelezője nem épített megfelelő támfalat. A budapesti kormányhivatal már kötelezte erre a céget, keddig volt idejük, de nem készült el. Az önkormányzat most saját pénzből állíttatja vissza a gázszolgáltatást. 

Egy apartmanház és mellette egy wellness-központ épül Újbudán a Barackmag utcában. Két hete azonban több méter hosszan beszakadt az út. A helyiek szerint azért, mert a kivitelező nem épített megfelelő támfalat.

Ha azt mondja, hogy egy szakszerű munka, akkor én szeretnék annak a szakembernek a szemébe nézni. Ez egy gányolás

– fogalmazott a polgármester.

A vállalkozót korábban kötelezték a fal ideiglenes megtámasztására, ennek keddig kellett volna elkészülnie, de nem így történt. 

„Ilyenkor a jogszabályok szerint a kormányhivatal ezt átadja a NAV-nak intézkedésre, úgyhogy most ezt várjuk, meglátjuk, hogy a NAV mit fog lépni” – fogalmazott Keller Zsolt, az MSZP önkormányzati képviselője. 

A támfalat ment ellenőrizni a kerület több vezetője és helyi lakosok is.

Lejárt a határidő, hol van ott egy rohadt támfal? Egy követ letettek oda? Hát hogy képzelik ezt?

– mondta Suszter András a Védegylet Egyesülettől.

A vállalkozó nyilatkozni nem akart és nem járult hozzá, hogy mutassuk az arcát. Azt mondta, minden a tervek alapján történt az építkezésen és kérelmet nyújtanak be, hogy független szakértő állapítsa meg, ki hibázott. A polgármester szerint egyszemélyben a beruházó a felelős. 

A katasztrófavédelem még augusztusban lezárta az útszakaszt, a gázvezetéket pedig biztonsági okokból kellett levágni. 35 ház, 100 ember maradt gáz nélkül. Most az önkormányzat kifizeti, hogy a gázművek egy felszíni vezeték segítségével visszaállítsa a gázszolgáltatást. 

Hogy mivel szembesítették a vállalkozót a helyiek, az kiderül a fenti videóból. 

Az RTL Híradó korábbi riportja a témában:

#Híradó#Videó#Belföld#újbuda#budapest#11. kerület#beszakadt út#süllyedés#top hírek

Címlapról ajánljuk