Híradó

Egy 27 milliárd forintba kerülő luxusjacht fedélzetén nyaral Mészáros Lőrinc és családja

Magyar ÉvaMagyar Éva

2023. augusztus 7. 19:19

Nápoly, Capri, Salerno. Az olasz partoknál hajózik Mészáros Lőrinc és családja egy vadonatúj, 27 milliárd forintba kerülő luxusjacht fedélzetén – erről a 444.hu írt először. A hírportál munkatársa fotókat és videófelvételt is készített a 62 méter hosszú, Rose d’Or, azaz Arany Rózsa névre keresztelt hajóról. Arról a jachtról pedig, melyiket korábban használta a kormányközeli elit, nemrég derült ki, hogy eladó.

A 444.hu munkatársa, Németh Dániel napokig követte az Arany Rózsa névre keresztelt luxusjacht útját. A hírportál szerint Mészáros Lőrinc gyerekeihez augusztus 3-án csatlakozott a család többi tagja. A luxusjacht Olaszországban készült, belül pedig hasonló lehet, mint a gyár videójában, amelyikben bemutatják ezt a típusú hajót. Vagyis az enteriőr olasz dizájn. A luxusjacht üzemanyagtartálya 130 ezer literes. A magyarországi árakkal számolva 81 millió forintért lehet tele tankolni. Most, mert egy hete még harminc forinttal olcsóbb volt a gázolaj, ez négymillió forintos különbséget jelent. A Rose d’Or 27 milliárd forintba került, drágább volt, mint amennyit a gyógyszeradóval behajt a kormány – mondják a DK-nál.

„Jusson eszünkbe minden bevásárlásnál és minden újabb megszorításnál, azért élünk meg egyre nehezebben és nehezebben, hogy a milliárdos fideszes elit még gazdagabb és gazdagabb legyen” – mondja Barkóczi Balázs, országgyűlési képviselő, aki szerint ez a politika a magyar családok elárulásával és kifosztásával egyenlő.

A Fidesz közleményben reagált, azt írták: „megszorítások a baloldali kormány idején voltak.”

Szijjártó Pétert és családját még 2020-ban fotózták le egy másik luxusjacht fedélzetén. Annak a hajónak Lady Mrd volt a neve, és Szíjj László a tulajdonosa. A milliárdos üzletember főleg az építőiparban érdekelt, cégei rendszeresen teljesítenek állami megbízásokat. A Lady Mrd-on, majd a Seagull nevű hajóján is rendszeresen feltűnt a kormányközeli elit, az utóbbi luxusjachtról néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy eladó. 

Az Átlátszó vette észre, hogy 12,5-13 milliárd forintért hirdetik. Kérdeztük Szíjj László cégének sajtóosztályától, hogy a Rose d’Or-ra cserélte-e az eladósorba került Seagull-t az üzletember, de adásunkig nem válaszoltak. A Mészáros Csoport pedig azt írta, hogy nem tudnak érdemi tájékoztatást adni, mert „Mészáros Lőrinc magánemberként vette igénybe a szolgáltatást”.

#Híradó#Videó#mészáros lőrinc#JACHT#nyaralás#luxus#444

Címlapról ajánljuk