Híradó

Eddig hajléktalanokon segített, most ő maga vált hajléktalanná – Jutka könnyek között mesélte el, hogy egyik kutyájuk is odaveszett a tűzben

Molnár FruzsinaMolnár Fruzsina

2023. július 30. 17:59

Teljesen kiégett és lakhatatlanná vált A Város Mindenkié hajléktalan aktivistájának erdei kunyhója. 21 éve lakhattak ott férjével és kutyáikkal, szívességből. A viskó akkor égett le, amikor dolgozni voltak. Semmijük sem maradt. Három kutyájuk közül az egyik elpusztult a tűzben. Az állatvédők gyújtogatásra gyanakodnak, a rendőrség szerint viszont nem történt bűncselekmény.

Július 6-án egy kisrepülő pilótája vette észre a magasból, hogy valami lángol az erdő közepén. Úgy tudjuk, a 112-t is ő értesítette. A hajléktalan pár akkor még dolgozott. Mire hazaértek, otthonukból csak a falak maradtak.

Munkából jöttem haza, csak azt láttam, hogy a nagykapu minden tárva-nyitva, tűzoltók, füst, satöbbi. Mindenünk bent égett. Annyi cuccom van, ami rajtam van

– mondta az RTL Híradónak a férj, Lakatos Bertalan Elemér.

 A viskó 21 évig volt Lakatos Bertalanné Jutka, A Város Mindenkié hajléktalan aktivistája és férje otthona. Egy ügyvéd jóvoltából lakhattak a viskóban, szívességből. A házaspár az elmúlt két évtizedben otthont teremtett az épületből, most kilátástalan helyzetbe kerültek. 

 Soha többet nem lesz ilyen helyünk, ahol nyugodtan élhetünk, nem zavar minket a tulajdonos, ahol szabadok lehettünk. Megöregedtünk. 68-69 évesek vagyunk. Kilátástalan a helyzetünk

– mondta Jutka, aki nem érti, hogy keletkezhetett a tűz otthonukban, hiszen a villany nem volt bekötve, és a sparhertet sem gyújtották be.

A kutyájuk is odaveszett a tűzben 

Jutkának nem lehetett gyereke, ezért minden szeretetét a kutyáinak adta. Amikor a házikó felgyulladt, három kutya volt otthon. Egyikük bennégett, kettőnek sikerült elmenekülnie. Egynek sértetlenül, a másiknak teljesen összeégett tappancsokkal.

Eddig hajléktalanokon segített, most ő maga vált hajléktalanná – Jutka könnyek között mesélte el, hogy egyik kutyájuk is odaveszett a tűzben
 

Az állatot mostanáig kórházban kezelték, társa a Chipet Csapat Kutyamentő Egyesület egyik önkéntesénél vendégeskedik. Mivel Jutka és férje nem voltak bejelentve az épületbe, a tűzoltók a kutyák miatt elsőnek az egyesületet értesítették.

Megdöbbentő volt, hogy ennyire lokalizált, egy helyben égő volt a tűz. A környéken semmi nem kapott lángra, csak a kert közvetlen szomszédsága

– nyilatkozat Lipowicz Ádám, a Chipet Csapat Kutyamentő Egyesület tagja, aki azt is elmondta, másnap még négy, izzó tűzfészket talált a házban, ezért újra hívták a tűzoltókat. 

„Lehet, hogy állatkínzás miatt feljelentést fogunk tenni a rendőrségen. Nagyon erősen feltételezhető, hogy ez gyújtogatás volt” – mondta Szabó Trixi a Chipet Csapat Kutyamentő Egyesület elnöke, aki szerint a tűz nem nem keletkezhetett spontán.

Eddig hajléktalanokon segített, most ő maga vált hajléktalanná – Jutka könnyek között mesélte el, hogy egyik kutyájuk is odaveszett a tűzben
Szabó Trixi

A rendőrség szerint nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért a tűzoltók sem indítottak vizsgálatot. Azóta a férj hajléktalanszállón, felesége pedig egy alapítvány albérletében lakik. Nem szeretnének mást, csak egy újabb, Pest környéki házikót vagy telket, ahol újrakezdhetnék az életüket, a kutyáikkal együtt. 

#Híradó#Videó#Belföld#top hírek#város mindenkié#lakatos bertalanné jutka#tűz

Címlapról ajánljuk