Híradó

A rendőr azt mondta: oldjam meg – nem kapott segítséget a hatóságoktól az édesanya, akinek a lányait álmukban, egy láthatáson ölte meg a férje

Moskovics JuditMoskovics Judit

2023. július 5. 17:49

„Halommal” vannak feljelentések arról, hogy fél a férjétől, és a férfi veszélyezteti a gyerekeket. Távoltartási végzést mégsem kapott, „a hatóságok mindenről azt gondolták, hogy indokolatlan” – mondta az RTL-nek Lipták Zsuzsanna, akinek kamaszlányait álmukban ölte meg az apjuk, amikor láthatáson voltak nála Aszódon tavaly májusban. Egyszer az apa elvitte egyik lányukat, és hat hétig nem hozta vissza, de a rendőr erre is csak annyit mondott a nőnek, hogy oldja meg.

Levegőnek néztek, a hatóságok és a férjem is – emlékezett vissza Lipták Zsuzsanna. A Híradónak adott exkluzív interjúban az édesanya felidézte, amikor lányaival elköltözött a férjétől. Úgy érezte, a semmibe ugranak.

2019 márciusában fordult a kocka. Az a férfi, aki korábban, az elköltözésünk után minthogyha próbált volna nyitni felém és a gyerekek felé, nagyon hamar ellenségessé vált. Onnantól féltem tőle.

Úgy látta, kezdte kipécézni a gyerekeket, és amikor a lányokkal beszélt, érezte, hogy nem saját akaratukból beszéltek, hanem az apjuk szavait hallotta tőlük.

Zsuzsanna egyszer hat hétig nem látta a lányát, miután a férfi elvitte egy láthatásra, és fagyizni mentek. 

„Utána mentem, többször is rendőrt hívtam, de mivel kicsavarta korábban a kezemből a házkulcsokat – hiába kértem a hatóságoktól, sőt még a bíróságon is említettem ezeket, soha nem kaptam vissza, okiratokat, papírokat, hivatalos iratokat sem, amiket szintén elvitt a férjem – nem tudtam bejutni az aszódi ingatlanba. Hiába mondtam, hogy tulajdonos vagyok. Ő be tudott jutni az enyémbe, én rendőrt hívtam, és nem tudtam bejutni az aszódi ingatlanba a lányomért” – osztotta meg.

Erre a rendőrség Zsuzsanna szavai szerint annyit mondott, hogy oldja meg.

„Feljelentések vannak halommal” arról, hogy fél a férjétől és a férfi veszélyezteti a gyerekeket, mégsem történt semmi. 

Én mindent megpróbáltam. (…) A hatóságok mindenről azt gondolták, hogy indokolatlan.

– mondta Zsuzsanna.

„Apa furcsán viselkedik”

A bántalmazott nőket segítő Patent Egyesület jogásza azt mondta az RTL Híradónak, hogy sem az apa, sem az anyag nem illeszkedett abba a sémába, amit az emberek a bántalmazó kapcsolatokról gondolnak. 

„Hogy van a sírós szemű, madár hangú anyuka, aki így tördeli a kezét, és nagyon bánatos, és kettőig se tud számolni, meg van a félelmetes, nagydarab, erős apuka, aki hangosan beszél, csúnyán, és nagyon megfélemlítő, és hát itt ezek a szerepek nagyon nem klappoltak” – mondta Spronz Júlia. 

Zsuzsanna arról is beszámolt a gyámhatóságon, hogy a férje a láthatásokon egyre bizarrabb dolgokat tesz a lányai szerint.

Elmondták, hogy apa furcsán viselkedik, olyanokat mond, hogy a lányaim csak vendégek nála, és igazából nem is a gyerekei. Azt mondta apa, hogy fel fogja kötni magát

– mondta az édesanya. 

Az RTL Híradó teljes riportját az alábbi videóban nézhetik meg.

 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#aszódi gyilkosság#aszódi gyerekgyilkosság#aszódi gyilkos apa#családirtás#távoltartás#bíróság#ma

Címlapról ajánljuk