Híradó

Azt gondolom, hogy teljes családirtást akart – mondta az anya, akinek volt férje álmukban ölte meg lányaikat

Serdült SzilviaSerdült SzilviaMoskovics JuditMoskovics JuditDebreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2023. július 4. 18:10

Megbocsátott volt férjének, de nem látja értelmét, hogy beszéljen vele – ezt mondta Híradónknak Lipták Zsuzsanna, akinek kamaszlányait álmukban ölte meg az apjuk, amikor láthatáson voltak nála Aszódon tavaly májusban. A nő azt mondja, nem érdeklik a férfi indítékai, mert amit tett, arra nincs indok. Arról is beszélt, hogy volt párja fél évig készülhetett a brutális gyilkosságra. Több mint egy év telt el, Zsuzsanna szerint azóta bélyeg van rajta is.

Több mint egy év telt el azóta, hogy Zsuzsanna elveszítette két lányát: Júliát és Tímeát álmukban ölte meg az apjuk. Láthatáson voltak a férfi aszódi lakásában, de már soha nem mentek vissza az édesanyjukhoz.

Zsuzsa azt mondta a Híradónak, hogy a megérzéseiben bízott, amikor 2018-ban elhagyta a férjét, és a lányokkal elköltözött Aszódról. Talán így nyert még 4 évet, amit velük tölthetett.

Ki tudja, ha ott maradok, mi történik. Talán négy évet jelentett az életünkből. Bár fizikailag élek, de én is rámentem. Ez a megérzés segített, hogy meneküljek.

Zsuzsanna szerint az utolsó négy év rendkívül nehéz volt. Nem csak neki, a lányoknak is. Azt meséli, a gyerekek szerették az apjukat.

Timivel szorosabb kapcsolata volt a férjemnek. Timit valamivel zsarolta, amit már soha nem tudok meg, mert magával vitte a sírba

– meséli Zsuzsanna. Ha a kislányt az apjáról kérdezte, csak a kezét tördelte és kiabált, hogy erről nem akar beszélni. Azt viszont tudta, hogy a nagyobbik lányát a szókimondásáért büntette az apjuk.

Elmondták, hogy apa furcsa, olyanokat mondott, hogy a lányai csak vendégek nála, nem is a gyerekei, hogy fel fogja kötni magát.

A férfi a gyilkosság után kocsiba ült és Adácsra ment, ahol vonat elé vetette magát, de túlélte. Volt felesége nem érti, hogy miért az ő házához közel akart öngyilkos lenni. Úgy gondolja, azon az éjszakán a háza előtt hajtott el.

Én nem tudom, hogy mi védett meg akkor éjjel, lehet, hogy a két kutyám, nem tudom, de azt gondolom, hogy teljes családirtást akart.

Azt mondja, 2018-ban, amikor elhagyta, elmondta a férjének, hogy megbocsát.

Most is megbocsátok neki mindent, mert gyűlölettel nem tudok élni. Tudom, ezt az emberek nem értik meg.

Annak viszont nem látja értelmét, hogy beszéljen is vele.

Én nem akarom tudni, hogy két ártatlan gyereket miért ölt meg, mert erre nincs indok.

Úgy érzi, a kettős gyilkosság őt is megbélyegezte. Kirekesztik a környezetében, munkát is alig talált. És elterjedt az is, hogy öngyilkos lett. Azt mondja, négy évig hiába küzdött a gyerekekért.

Halálukig megpróbáltam mindent megtenni, és egyedül maradtam.

Egyedül érzi magát – mint mondja, mindenkitől kért segítséget, bíróságtól, rendőrségtől, gyámhivataltól, de hiába. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#gyilkosság#aszód#top hírek

Címlapról ajánljuk