Híradó

„Egy üres papírt láttam” – tudtán kívül írathattak alá panaszt egy idős nővel gondozója ellen, aki kinevette a polgármester lombkoronasétányát

Magyar ÉvaMagyar Éva

2023. július 3. 17:15

Hamis okiratot készíthettek a nyírmártonfalvai önkormányzatnál az ellen a nő ellen, aki kinevette Filemon Mihály, fideszes polgármester lombkorona nélküli lombkoronasétányát a Facebookon. Erről Hadházy Ákos országgyűlési képviselő posztolt a közösségi oldalán. A nőt állítólag bepanaszolta az egyik gondozottja, csakhogy egy hangfelvétel szerint az idős asszonnyal a tudtán kívül íratták alá a beadványt. A gondozónő ügyvédje azt mondja, okirathamisítás gyanúja miatt feljelentést tesznek.

A nevetség tárgyává vált lombkoronasétányt Nyírmártonfalván a település fideszes polgármestere építtette, európai uniós pályázaton hatvanmillió forint támogatást nyert rá. Egy helyi nő ismerősei is meglátogatták, és posztoltak róla a Facebookon.

Vicces volt, és mertem egy nevető fejet hozzá tenni

– mondta korábban a Híradónak Magyar Petra.


Az önkormányzatnál szociális gondozóként dolgozó nőt nem sokkal később felhívta a polgármester. A szmájlit akarta levetetni. A nő rögzítette a beszélgetést.

Később a polgármester azt közölte, hogy a nő rosszul végezte a munkáját, és belső vizsgálat indult ellene. Magyar Petra közben betegállományba került. Azt állítja, hogy tovább folyik ellene a bosszúhadjárat: most az egyik gondozottját vették rá, hogy panaszkodjon ellene, erről az idős asszony telefonon számolt be neki. Ezt is rögzítette.

Az idős nő azt mondta, nagyon fel van háborodva.

Szégyenbe teszik az embert, hogy az ország-világ tudja, hogy én tégedet feljelentettelek, hogy nem végezted a munkádat. Én szerettelek téged


– hangzott el a telefonbeszélgetésben. 

Az asszony azt is beismerte, hogy amikor aláírta a lapot, semmi nem volt kitöltve rajta, csak egy üres papírt látott. Az idős nő azt állítja, ő nem kérte, hogy másik gondozót kapjon Magyar Petra helyett, viszont ebben a levélben arról tájékoztatja Filemon Mihály polgármester, hogy a kérésének megfelelően új gondozót jelöl ki a számára.

A levél kapcsán a Híradó is megkereste a polgármestert, de nem kaptak választ.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő szerint Nyírmártonfalva a helyi polgármester kiskirálysága. Szerinte Magyar Petrát ebben a helyzetben hősnek lehet mondani. Ugyanis ott, ebben a kiskirályságban ellenállt a polgármesternek. Szerinte

mindannyiunk felelőssége, hogy támogassuk Magyar Petrát ebben az ellenállásban.

Magyar Petra szerint a polgármester okot keres az eltávolítására.

November 31-ig tart a szerződésem. Addig ő nem mondhat fel nekem, csak ha tényleg van egy olyan indok, ami miatt kirúgással élhet.


– mondta. Szerinte, ha lejár a szerződése, nem hosszabbítanak vele.

Míg ő a polgármester, ő a főnök és ő fogja megmondani, hogy kinek hol a helye

– gondolja. 

A nő jogi képviselője szerint az ügyben felmerül az okirathamisítás gyanúja, ezért a rendőrséghez fordulnak.

#Híradó#Videó#Belföld#lombkoronasétány#filemon mihály#okirathamisítás#nyírmártonfanva#top hírek

Címlapról ajánljuk