Ukrajna hivatalosan is tájékoztatást kért azokról a kárpátaljai származású ukrán hadifoglyokról, akiket Oroszország adott át az ukrán vezetés tudta nélkül MagyarországnakKárpátaljai származású ukrán hadifoglyokat adott át Magyarországnak Oroszország. Az akció egyházak és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közvetítésével, a magyar fél kérésére jött létre, arról az ukrán kormány nem tudott, ezért tájékoztatást kért a kijevi magyar ügyvivőtől. Az RTL Híradó által megkérdezett nemzetközi jogász szerint az sem kizárt, hogy a hadifoglyokat őrizetben tartják Magyarországon.
Híradó

Ukrajna hivatalosan is tájékoztatást kért azokról a kárpátaljai származású ukrán hadifoglyokról, akiket Oroszország adott át az ukrán vezetés tudta nélkül Magyarországnak

Garay AnnamáriaGaray Annamária

2023. június 9. 18:45

Kárpátaljai származású ukrán hadifoglyokat adott át Magyarországnak Oroszország. Az akció egyházak és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közvetítésével, a magyar fél kérésére jött létre, arról az ukrán kormány nem tudott, ezért tájékoztatást kért a kijevi magyar ügyvivőtől. Az RTL Híradó által megkérdezett nemzetközi jogász szerint az sem kizárt, hogy a hadifoglyokat őrizetben tartják Magyarországon.

#Híradó#Videó#Külföld#oroszország#magyarország#kárpátalja#hadifogoly

Címlapról ajánljuk