Híradó

A hazai könyvkiadás 550. évfordulóját is ünnepli a 94. Ünnepi Könyvhét

Tompos VinceTompos Vince

2023. június 9. 19:14

Megnyílt a 94. Ünnepi Könyvhét – több mint hatszáz új könyvvel találkozhatnak az érdeklődők a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményén. A vasárnap estig tartó könyvünnepen dedikálások, könyvbemutatók és koncertek várják a látogatókat a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területén. A június 11-ig tartó rendezvénysorozat nemcsak Budapesten, hanem több mint húsz vidéki helyszínen várja az olvasás szerelmeseit.

A hétvégén a Vörösmarty térre kilátogatók a könyvbemutatók mellett például flashmobokra is számíthatnak. A még készülő, huszonhárom fejezetből álló, kerületi legendákat is felelevenítő Budapest Nagyregény szerzőinek fővároshoz kötődő emlékeit is megismerhetik.

Több mint hatszáz új könyv jelenik meg, köztük Lázs Sándoré is. Az RTL XXI. század című történelmi magazinműsor egykori felelős szerkesztőjének A szerzetesek vetélkedése című munkája arról szól, hogy történt a ferences és klarissza kolostorokban a magyar nyelvű szövegek fordítása,és az átdolgozás folyamata a XVI. században.

 

 

#Híradó#Videó#Belföld#Kultúra#könyvhét#lázs sándor

Címlapról ajánljuk