Híradó

Nem működik a lift a kórházban, az ápolók cipelik fel a betegeket az emeletre

Daróczi DóraDaróczi Dóra

2023. június 8. 18:23

Nem működik a lift az egyik budapesti kórházban, ahol főként mozgásszervi rehabilitációt végeznek. Az egyik dolgozó szerint egy hónapja nem lehet használni a liftet, a betegeket beteghordók viszik fel az emeletre. Az RTL Híradó egyik nézője arra panaszkodott, élettársát is ott kezelik, akinek szerinte romlott az állapota attól, hogy térdproblémájával lépcsőznie kellett.

Az újpesti Károlyi Sándor Kórház Baross utcai épületében, aki lifttel szeretne felmenni az emeletre, hiába nyomja a hívógombot. A kórház egyik dolgozója szerint beteghordók viszik az embereket, és régóta tart a probléma.

Most már egy hónapja vagy másfél hónapja

– mondta.

Van egy másik lift is, amibe az épületen kívülről lehet beszállni, ez sem működik. A kórháznak ezen a részlegén főleg mozgásszervi és kardiológiai rehabilitációs ellátást végeznek. Sokan kerekesszékesek, vagy valamilyen mozgásszervi betegségük van, mint például Pusztai János élettársának is, akit szintén ebben a kórházban ápolnak.

A toalettre nehezen tud kimenni, gyalog kellett fölmenni az első emeletre. Ugyan mentősök voltak, támogatták, de hát utána visszaesett, ugyanis egyéb mozgásproblémái vannak, a másik térde az nagyon fáj neki, hát most nem fájt, mire fölment az első emeletre, újra jelentkezett a fájdalom

– mondta Pusztai János, aki hozzátette: élettársának a mentők és egy nővér is elmondta, mi lehet a probléma a lifttel.

A Károlyi Sándor Kórháztól az RTL Híradó megkeresésére azt írták, a 2011-ben telepített lift javítása folyamatban van, az ehhez szükséges import anyagok beszerzése a vártnál hosszabb időt vett igénybe. A karbantartó cég a néhány hetes munkálatokat előreláthatóan egy héten belül be tudja fejezni, ezáltal az üzemzavar elhárul. Addig is betegszállítókkal oldják meg a betegek épületen és telephelyen belüli mozgatását.

#Híradó#Belföld#kórház#budapest#lift#rehabilitáció

Címlapról ajánljuk