Híradó

Megszólalt a máriapócsi gyilkosság szabadon engedett vádlottja

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2023. június 7. 18:39

Ártatlan, senkit nem ölt meg, ezért bízik benne, hogy másodfokon is felmentik – mondta az RTL Híradónak a 12 évvel ezelőtti máriapócsi gyilkosság szabadon engedett vádlottja. A férfi szerint semmilyen döntő bizonyíték nincs ellene, és bár sajnálja az áldozatot és családját, ártatlanul nem akar ülni. Az ügyészség szerint azonban ő a bűnös, ezért fellebbeztek a felmentése ellen.

„Nem félek én a médiától, attól függetlenül, hogy most én eltakarjam az arcomat. Az takarja el, aki bűnös, aki fél” – kezdte Buliska Róbert, a máriapócsi gyilkosság vádlottja az RTL Híradónak.

Buliska Róbert egy hónapja szabad ember. Nyolc évet ült börtönben egy másik ügyben verekedés miatt. Már majdnem letelt a büntetése, amikor meggyanúsították azzal, hogy 2010-ben megölt egy jómódú nyugdíjast Máriapócson.

A 75 éves áldozatot agyonverték azzal a riasztópisztollyal, amivel védte volna magát a támadójától. Éjszaka, az ablakon keresztül törtek be hozzá. A pisztoly máig nincs meg. Az ablakkilincsen azonban DNS-mintát találtak a nyomozók, ami Buliska Róbertével egyezett.

Traumát okozott, hogy engem meggyanúsítottak evvel

– mondta.

Mivel pénz is eltűnt a házból, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolták meg. Buliska Róbert szerint ártatanul. Azt állítja, nem járt bent a házban.

Azt mondja, munkát adott neki az áldozat, innen ismerte. Közvetlenül a gyilkosság után őt is kihallgatták, ahogy majdnem 70 másik tanút is, de sokáig nem derült ki, ki a gyilkos. A fordulatot a DNS-minta hozta el, de a szakértők megállapították, hogy közvetetten, például egy kézfogás után is odakerülhetett.

A bíróság szerint közvetlen szemtanúja és bizonyítéka nincs a bűncselekménynek, de a bíró felmentő ítéletét az ügyészség nem fogadta el, fellebbezést jelentett be.

A vádlott azt mondta, megérti az áldozat családjának fájdalmát. 

Sajnáltam őket, azt kívánom én is, hogy legyen meg a tettes és szenvedjen azért, amit tett, de ne én legyek, aki ártatlanul, más miatt még egyszer bekerüljek

– jelentette ki Buliska Róbert.

A férfi most kőművesként dolgozik Budapesten.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#máriapócs#máriapócsi gyilkosság#felmentés#top hírek

Címlapról ajánljuk