Híradó

„Ezt a sakkban tartást én nem tartom igazságosnak” – megszólalt a közmunkás, akit egy röhögős szmájli miatt kéretett be a lombkoronasétányos polgármester

Vorák AnitaVorák AnitaHajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2023. május 2. 18:21

Irodájába hívatott egy közmunkást a nyírmártonfalvi polgármester, miután a nő nevetős szmájlit rakott a Facebookon egy ismerőse képe alá. A kép a polgármester lombok nélküli lombkoronasétányánál készült. A nő úgy érezte, hogy a polgármester kirúgással fenyegeti, felvételt is készített a beszélgetésekről. A polgármester kedden nyilatkozni nem akart, de azt mondta Híradónak, hogy belső vizsgálat indult a nő ellen, mert nem jól dolgozik. 

Turistalátványosság lett a lombok nélküli lombkoronasétány Nyírmártonfalván. Egy helyi nő ismerősei is meglátogatták húsvétkor, és erről képeket is posztoltak Facebookon. A nő szociális gondozó, közmunkásként foglalkoztatja az önkormányzat, a Híradónak azt mondta:

Vicces volt, és mertem egy nevető fejet hozzá tenni. 

Húsvét vasárnap este felhívta őt a polgármester. A nő felvételt készített a beszélgetésről:

- Le kéne venni a röhögős fejet.
- Milyen röhögős fejet?
- Amit kiraktál. Amit kiraktál. Meg kedd reggel be kell jönnöd az irodába, jó? Egyelőre ennyit akartam neked mondani. Egy picit gondolkozzál, jó, hogy mit csinálsz.

– hangzik a telefonbeszélgetés. A nő szerint ez fenyegető volt, ezért a keddi találkozót is rögzíteni szerette volna, azonban a polgármester követelte, hogy tegye a telefonját az asztalra. Mikor a nő ezt többször is megtagadta, a polgármester azt mondta, hogy mindent megbeszéltek, és küldeni fogja a papírokat.

Akkor úgy gondolta, a polgármester a felmondásáról beszél, viszont azóta sem kapott ilyen papírokat. Az esetről készült hangfelvételeket egyébként Hadházy Ákos hozta először nyilvánosságra. Ő úgy látja: 

Innentől kezdve Nyírmártonfalva már nem csak az európai uniós pénzek elherdálásának a jelképe, hanem a fideszes hatalmi arroganciának is a jelképe.

 

A nő azt szeretné, hogy a polgármester ne tehessen ilyet másokkal:

Azt szeretném, hogy a polgármester ilyen szinten ne tehesse ezt meg az emberekkel. Nemcsak velem, hanem itt még vannak olyan emberek, akik ide vannak utalva, és nem tudnak ugrálni másfele dolgozni. Ezt a sakkban tartást én nem tartom igazságosnak.

Filemon Mihály polgármestert keddem telefonon érte el a Híradó. Azt mondta, nem akar nyilatkozni, mert belső vizsgálat folyik, ami elmondása szerint azért indult, mert a nő nem látja el jól a munkáját. Azt ígérte, hogy ha a vizsgálatnak vége, tájékoztatni fogják a közvéleményt. A hangfelvétellel kapcsolatos kérdésekre nem válaszolt.

#Híradó#Videó#Belföld#lombkoronasétány#polgármester#kirúgás#közmunkás#reakció#top hírek

Címlapról ajánljuk