„Nem a kezemet törte el, hanem kivette a két szememet!” – megrázó részleteket árult el a támadásról a bíróságon Gabriella, akit puszta kézzel vakított meg volt párjaNem tett vallomást a férfi, aki a vád szerint puszta kézzel vakította meg volt barátnőjét tavaly februárban Kemecsén. Az ügyész tényleges életfogytiglani fegyházzal büntetné. Áldozata részletesen beszélt arról, hogyan történt a támadás. A nő a vallomástétele közben többször rosszul lett, volt, hogy emiatt szünetet rendelt el a bíró. A vádlott bocsánatot kért, de ezt Lakatos Gabriella nem fogadta el.
Híradó

„Nem a kezemet törte el, hanem kivette a két szememet!” – megrázó részleteket árult el a támadásról a bíróságon Gabriella, akit puszta kézzel vakított meg volt párja

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2023. április 25. 19:14

Nem tett vallomást a férfi, aki a vád szerint puszta kézzel vakította meg volt barátnőjét tavaly februárban Kemecsén. Az ügyész tényleges életfogytiglani fegyházzal büntetné. Áldozata részletesen beszélt arról, hogyan történt a támadás. A nő a vallomástétele közben többször rosszul lett, volt, hogy emiatt szünetet rendelt el a bíró. A vádlott bocsánatot kért, de ezt Lakatos Gabriella nem fogadta el. 

Kifogásokat sorolt a 36 éves vádlott, hogy szerinte miért nem lehet megtartani a keddi tárgyalást. Ő az, akit élete végéig fegyházba küldene az ügyészség, amiért tavaly februárban, puszta kézzel megvakította volt barátnőjét Kemecsén. A bíró nem értett vele egyet, szerinte az, amit a férfi csinált a tárgyaláson azt „úgy hívják, hogy perelhúzó magatartás”.

A férfi többszörös visszaeső. Év elején nem jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélték, előző ügye miatt, ami a mostaninak is közvetlen előzménye volt. A vádlott ugyanis éppen azután nyomta ki párja szemét, mert a nő nem akarta visszavonni feljelentését, miután erőszakosan társaival együtt elrabolta és késsel fenyegette.


A férfit most különösen kegyetlen emberölés kísérletével vádolják. Vallomást nem tett, korábbi állításait a bíró olvasta fel.

Nagyon sajnálom a történteket, gondolatomban sem volt, hogy így fogunk járni

– ismertette a férfi vallomását Barta Andrea, bírónő.

A férfi tagadta, hogy végezni akart volt barátnőjével, csak azt ismerte el, hogy bántotta. Egy éve békülni ment a nő otthonához, de végül fojtogatni és verni kezdte a nőt, majd puszta kézzel megvakította. A legutóbbi tárgyalásról az RTL Híradó szintén beszámolt.


A nőt, aki mindkét szemére megvakult, most is fivére kísérte be a tárgyalóterembe.

„Nem értettem, hogy miért nem látok.”

Gabriella annyira zaklatott volt, hogy egy rövid szünet után tudta csak elmondani, szerinte meg akarta őt ölni a férfi: fojtogatta, fenyegette.

Már megszólalni nem bírtam. Majd a hüvelykujját a jobb szememre húzta, nyomta már akkor. Lehúztam a hüvelykujját a szememről és ahogy csak bírtam, haraptam és ahogy próbáltam, így húzta le, így az orromat is befogni

– ismertette a megrázó részleteket a nő.

A házuk mögötti szántásba rángatta ki a vád szerint volt párja, aki azért volt dühös a nőre, mert elutasította őt. Gabriella próbálta védeni magát, de a fájdalomtól elájult.

Nem értettem, hogy miért nem látok. Nem értettem, nem értettem. Azt hittem, az ágyamban fekszem, elkezdtem a sógornőmnek kiabálni

– mondta Gabriella.

Rokonai a nyíregyházi ügyeletre rohantak vele, támadója közben elmenekült, napok múlva fogták el a rendőrök. A nő legnagyobb fájdalma az, hogy nem láthatja többé kislányát.

A tisztelt bíróság felé szólnék, hogy akkor legyen szíves engedélyezni, hogy bocsánatot kérhessek tőle

– mondta a vádlott, ám ezt Gabriella nem fogadta el.

Hát nem a kezemet törte el, hanem kivette a két szememet!

A bíróság a következő két tárgyaláson tanúkat, később pedig szakértőket hallgat meg, ítéletet csak ezután hoznak az ügyben. Az ügyészség tényleges életfogytiglani börtönt kér a férfira, erről Gabriella tavaly decemberben úgy beszélt a Híradónak, hogy most a vádlott is megtapasztalja, milyen az, amikor elveszik egy embertől a reményt, hogy teljes életét éljen.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#vallomás#top hírek#ma

Címlapról ajánljuk