Életveszélyes sérültje is van a Lurdy házban történt verekedésnekKét család tagjai péntek reggel a budapesti bevásárlóközpont ételudvarában estek egymásnak. Ököllel és székekkel is ütötték egymást. A verekedésnek a rendőrök érkezése vetett véget. Az egyik verekedőt őrizetbe vették. Az esetről videó is készült, úgy tudjuk, a rendőrök ezt is felhasználják a résztvevők azonosításához.
Híradó

Életveszélyes sérültje is van a Lurdy házban történt verekedésnek

Hujder ZoltánHujder Zoltán

2023. április 22. 18:20

Két család tagjai péntek reggel a budapesti bevásárlóközpont ételudvarában estek egymásnak. Ököllel és székekkel is ütötték egymást. A verekedésnek a rendőrök érkezése vetett véget. Az egyik verekedőt őrizetbe vették. Az esetről videó is készült, úgy tudjuk, a rendőrök ezt is felhasználják a résztvevők azonosításához.

Hangos kiabálás, puffanások és csattanások hallatszottak a bevásárlóközpont emeletén az ételudvarból. A péntek reggel történtekről videó is készült, ezt a közösségi médiában osztották meg. A felvételen látható férfiak vehemensen estek egymásnak, egyikük még a kabátját és zakóját is levette, mielőtt beszállt a verekedésbe. Nem látszik a videón, de később egy széket is felkapott valaki, azzal ütötte ellenfelét. Az épületben nem sokkal korábban az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Egyesülete tartott rendezvényt. Elnökük azt mondta: sajnálja, hogy sokan azt hitték, az ő tagjaik verekedtek. Az ő vallási összejövetelükön gyerekek, asszonyok is voltak, és békésen ért véget. 

A videóra vett konfliktus egy nappal később robbant ki és nem egyiptomiak, hanem egy jordán és egy szír család tagjai verekedtek.      

Hany Badawy, az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Egyesületének elnöke azt mondta, hogy a két család kávézás közben találkozott.

Egyikük elkezdett csúnyán beszélni, a másik visszaszólt és innen indult a probléma.

Az elnök szerint a történtek miatt az egyiptomiak is megijedtek.

Elrontották mindenki kedvét. Tegnap egész nap hívogattak az egyiptomiak. Nem értették, hogy mi történt, hogy miért írják róluk az újságok, hogy összeverekedtek. Mi egy nagyon régi egyesület vagyunk, soha nem volt semmi probléma

– tette hozzá.

Úgy tudni, hogy a jordán és szír családfő már évek óta haragban van egymással. A miattuk kirobbant tömegverekedésben csak a férfiak vettek részt. A rendőrök érkezésekor többségük elmenekült.  

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés és csoportos garázdaság büntette miatt folytat nyomozást. Három férfit hallgattak ki gyanúsítottként, közülük egyet őrizetbe is vettünk.

Információink szerint a verekedők többsége Magyarországon él, de olyan is szerepel a felvételen, aki külföldről csak látogatóba érkezett családjához. Úgy tudjuk, a helyszínről egy férfit koponya sérüléssel életveszélyes állapotban vittek kórházba. A verekedés több résztvevőjét a rendőrök még keresik.

#Híradó#Videó#top hírek#Baleset-bűnügy#bűnügy#tömegverekedés

Címlapról ajánljuk