Híradó

Éppen harmadik áldozatát cserkészte be a csepeli szatír, amikor elkapták a hős polgárőrök – megdöbbentő részleteket árultak el az RTL-nek

rtl.hurtl.hu

2023. április 10. 18:01

Harmadik támadására készülhetett a csepeli szatír, amikor elfogták – ezt mesélték azok a polgárőrök, akik felismerték és elkapták a 32 éves férfit néhány hete. Korábban két tizenéves kislányt zaklatott szexuálisan. Egyiküket egy liftben, a másikat a lépcsőházban fenyegette. Hajtóvadászat indult ellene. Még akkor éjszaka egy parkolóban látták meg, miközben egy fiatal nőt követett már percek óta. A polgárőrök kiszúrták, hogy valami nem stimmel a férfi viselkedésében, amikor pedig a támadó meglátta őket, menekülőre fogta, de hiába. Azóta is letartóztatásban van.

„Nem ellenkezett, igazából csak összefüggéstelenül az adrenalintól beszélt össze-vissza” – emlékezett vissza Kovács Krisztián, a Dél-Csepeli Polgárőrség elnöke arra, hogyan ért véget a csepeli szatír utáni hajtóvadászat néhány hete Budapesten. A polgárőrpáros 8 órával a kislányok elleni támadássorozat után egy parkolóban talált rá a 32 éves férfira. Az egyik támadás helyszínén készült kamerafelvétel alapján próbálták azonosítani. Addigra más ruha és cipő volt rajta, az egyetlen hasonlóság a frizurája volt.

Figyelmesek lettünk egy fiatalemberre, aki egy lány mögött haladt kb. egy olyan 30-40 méterrel, és gyanúsan viselkedik, forgatja a fejét, telefonjával úgy csinált, mintha telefonálna, de a kollégám észrevette, hogy nem villant fel a telefonja, amikor elemelte a fülétől, tehát valószínűleg nem volt hívásban

– mondta Kovács Krisztián az RTL Híradónak.

A polgárőrök előbb a lányt szólították meg, aki elmondta, hogy együtt szállt le a férfival a buszról, és azóta, nagyjából 2-3 perce követte őt. Azt is mondta, még soha nem látta a környéken. Mikor hátrébb mentek volna, hogy a férfit is kikérdezzék, ő eltűnt a szupermarket mellett. Az épület mögött érték utol.

„Ahogy megálltam az autóval, a társam ugye kiszállt, próbálta intézkedés alá vonni, és gyakorlatilag ahogy köszöntötte, abban a másodpercben elkezdett menekülni előlünk. Ezt követően én is elkezdtem utánuk futni, az autót hátra hagytuk. Ugye a társam, Krisztián rádión ismertette a tevékenységi központtal a pontos pozíciónkat és helyzetünket, hogy merre tartunk, és mindenféleképpen járőri segítséget kérünk” – mondta Bánrévi Gábor, aki szintén polgárőr és aznap éppen Kovács Krisztiánnal járőrözött.

A hős polgárőrökkel készült interjút hosszabban is megnézhetik az alábbi videóban.


Néhány száz méteren át tartott az üldözés, végül az út és a parkoló autók között, a fűben leteperték. A rendőrök ekkor értek oda, megbilincselték és a kapitányságra vitték. Az egyik gyerek anyukája a támadás után azt monda a Híradónak, megkönnyebbültek a hír hallatán.  

„Attól a perctől, ahogy nem hivatalosan tudtuk, hogy megfogták, onnantól kezdve a kislány nyugodtabbnak tűnt. Jelenleg jól érzi magát, bár biztos vagyok benne, hogy ennek még lesz lecsengése, szerintem még nem dolgozta föl. Én azért is készültem föl, hogy ebből pszichológiai, családi terápia is lesz, azért egy 13 éves lányról beszélünk, azért ez az egész életét befolyásolhatja” – mondta korábban az édesanya.


A 32 éves férfi korábban erőszakos és szexuális bűncselekmények miatt 10 éves büntetést kapott. De ült már börtönben rablás és testi sértés miatt is. Ebből a büntetéséből pár nappal a támadások előtt szabadult. Erről a Híradóban is beszámoltunk.


A férfi jelenleg letartóztatásban van.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#top hírek#csepel#polgárőr#szatír#elfogás#ma

Címlapról ajánljuk