Híradó

Megkérdeztük a mezőcsátiakat, mit gondolnak a tornatanárról: volt, aki nem tudta elhinni, hogy megverette a kisfiút

Bialkó AnnaBialkó Anna

2023. január 29. 17:24

Szinte mindenki hallott Mezőcsáton arról, hogy egy tornatanár állítólag ötöst ígért a diákoknak, ha megverik egyik társukat. Volt, aki azt mondta: ismeri a pedagógust és nem tudja elhinni róla, hogy ilyet tett. A megvert fiú szombaton azt mondta az RTL Híradónak, hogy körülbelül húszan estek neki. A tankerület belső vizsgálatot indított, a rendőrség egyelőre nem válaszolt megkeresésünkre.

A 12 éves Lorenzo elmondása szerint társai a tornatanár buzdítására rátámadtak.

Kábé 20-22-en mind a két oldalon a nyakamat, a hátamat és az arcomat rugdosták és vágták, ütötték.

A bántalmazás a mezőcsáti általános iskolában történhetett a hét elején. A család elmondása szerint osztálytársai azért estek neki a fiúnak, mert a testnevelés tanár ötöst ígért azoknak, akik megütik. Az esetről szinte mindenki hallott a településen. Egy anyuka azt mondta, ha ez valóban megtörtént, akkor az elfogadhatatlan. Egy másik asszony azt mondta, ismeri a tornatanárt, és nehezen tudja elképzelni róla, hogy a gyerekeket erőszakra buzdította volna.  

Anyukáját is nagyon jól ismerem, én nem tudom, hogy mi válthatta ezt ki, ha ez így történt. Egyébként nagyon rendes embernek tartom

– mondta Hupczik Ferencné.

A megvert fiú apja szerint az iskolában a tanárt szembesítették a gyerekével. Állítása szerint a tanár elismerte, hogy az eset megtörtént.

Egyáltalán nem kért a mai napig bocsánatot se tőlem, se a gyerekemtől. Annyit mondott ott akkor, hogy megbánta, amit tett, de ennyi

– idézte fel Váradi Csaba Sándor.

A Híradó által megkérdezett szakpszichológus azt mondta: a tanár semmilyen körülmények között nem buzdíthat erőszakra gyerekeket. 

Az iskolában töltött idő alatt a gyerekek ki vannak szolgáltatva a pedagógus viselkedésének, véleményének, és ha a tanár ilyen eseményre, cselekményre szólítja fel a gyerekeket, akkor tulajdonképpen mintát is nyújt a bántalmazásra

– mondta Balogh Beáta.

A tankerület belső vizsgálatot indított az ügyben, a szülők pedig feljelentést tettek. A rendőrség a Híradó adásáig nem válaszolt kérdéseinkre.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#mezőcsát#bántalmazás#diákok#tanár

Címlapról ajánljuk