Híradó

„Mint egy igazi tűzoltó, jött és segített” – gazdái életén kívül hatvan másik kutyát mentett meg a tűztől Mini, a törpe pincser

Révai Hajdu ViktóriaRévai Hajdu Viktória

2023. január 21. 17:01

Egy kutyamenhelyet üzemeltető miskolci házaspár arra ébredt kedd hajnalban, hogy lángol a kazánházuk. A balesetben senki nem sérült meg, ami egy apró megmentőnek, Mininek, a család törpe pincserének köszönhető, aki pont időben ébresztette fel gazdáit, aztán félelmet nem ismerve terelte a tűz elől a többi ebet.

A kiskutyájuk mentette meg az életüket – erről mesélt az RTL Híradónak egy miskolci házaspár. Kedden éjjel ébresztette őket az egyéves törpe pincserük. Kiderült, hogy már lángol a kazánház. Mire a tűzoltók kiértek, a férfinak sikerült elfojtania a lángokat. A házaspár egy kutyamenhelyet üzemeltet a telkén. Az állatvédők szerint hatvan kutya menekült meg annak köszönhetően, hogy a kiskutya időben jelzett.

„Mint egy igazi tűzoltó, jött és segített” – gazdái életén kívül hatvan másik ebet mentette meg a tűz elől Mini, a törpe pincser

Te vagy a hősünk! 

– dicsérte Minit Melinda, a gazdája.

„Hajnali kettőkor arra ébredtem, hogy a kiskutyánk bökdösi a fejemet, hogy keljek fel, és nézett a nappali felé. Először azt hittem, hogy csak nézelődik, de utána hallottam, hogy a kutyák kaparják az ajtót, akkor mentem hátra a kazánházhoz, hogy miért kaparnak” – mondta az RTL Híradónak Zsebesi Béla, az egyéves törpe pincser keverék gazdája, aki ahogy meglátta a lángokat, rohant, hogy eloltsa a tüzet. Ez sikerült is neki, mire a tűzoltók kiértek, de így is jókora kár keletkezett. 

Télen a kutyák a kazánházban húzzák meg magukat éjszakára. Minden állatot sikerült időben kimenteni, a család szerint mindez Mininek köszönhető, aki félelmet nem ismerve a kutyamenhely lakóit is terelgette a tűz elől.

„Mint egy igazi tűzoltó, jött és segített” – gazdái életén kívül hatvan másik ebet mentette meg a tűz elől Mini, a törpe pincser

„Segített nekem terelni a többi kutyát, hogy az udvarra kerüljenek, de akkor már akkora füst volt az egész házban, hogy semmit nem lehetett látni. Csak őt láttam, hogy jön-megy, tehát abszolút nem ijedt meg, nem pánikolt be, hanem mint egy igazi tűzoltó, jött és segített” – mesélte büszkén a történtekről a törpe pincser másik gazdája, Zsebesi-Lengyel Melinda.

„Mint egy igazi tűzoltó, jött és segített” – gazdái életén kívül hatvan másik ebet mentette meg a tűz elől Mini, a törpe pincser

Mini szintén mentett kutya, a villamossínekről szedték össze néhány hónapja. Azóta túl van egy súlyos betegségen, sokáig hordták állatorvoshoz. Azóta a szobában lakik.

Úgy érzem, mi kétszer megmentettük az ő életét, most ő mentette meg a miénket, illetve a társai életét

– mondta Melinda. 

Az RTL Híradó információi szerint a tüzet valószínűleg a kazánból kipattanó szikra okozhatta.

 

#Híradó#Videó#miskolc#Belföld#top hírek#tűz#mini#törpe pincser#életmentő eb#kutya

Címlapról ajánljuk