Híradó

„Nyöszörgő, aggasztó hangokat hallott fentről” – megszólalt a rendőrt halálra késelő férfi ügyvédje

Debreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2023. január 16. 17:32

A gyilkos szúrás előtt önként átadta a rendőröknek a nála lévő kést a csütörtöki rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi – állítja kirendelt védője. Azt azonban, hogy ezután hogyan került vissza hozzá, Mikófalvi Ádám szerint a nyomozásnak kell kiderítenie. A bíróság döntése értelmében a 35 éves támadó már az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van. Közben kiderült, hogy három nappal korábban hasonló támadás történt Budapesten.

A Híradónak nyilatkozott Mikófalvi Ádám, a férfi kirendelt védője. Azt mondta, védence állítja, hogy a furcsa hangok miatt ment a felső szomszédjához este 10 óra körül.

Nyöszörgő, aggasztó hangokat hallott fentről, és a hölgy biztonsága érdekében – a nyilatkozata szerint – betörte az ajtót, meggyőződött róla, hogy a hölggyel nincsen semmi baj, és ezt követően kihívta a rendőrséget

– fogalmazott. Nem csak a késelő, hanem több más szomszéd is tárcsázta a segélyhívót. Perceken belül öt járőr jelent meg a lépcsőháznál.

Az ügyvéd szerint védence a kést átadta a kiérkező rendőröknek, és ezután alakult ki az a még nem tisztázott helyzet, amikor visszakerült a kés a férfihez, utána pedig megtörtént a tragédia.

Lapinformációk szerint a lépcsőházban lekapcsolódhatott a lámpa, a 35 éves férfi ekkor tudta visszaszerezni a kést, amit aztán azonnal használt is. A késelésbe az egyik rendőr belehalt, két társa megsérült, őket már kiengedték a kórházból.

 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#gyilkosság#bűnügy#budapest#rendőrgyilkosság#top hírek

Címlapról ajánljuk